Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Γαρίδες σκόρδου κέτο με σπαράγγια

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε το δικό σας βούτυρο λεμονιού – δεν χρειάζεται να το αγοράσετε από το κατάστημα. Απλώς ψιλοκόψτε μια σκελίδα σκόρδο και συνδυάστε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, τριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, χυμό λεμονιού και λιωμένο βούτυρο.

Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το γεύμα με κουνουπίδι, πάνω από κινόα ή ακόμα και με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα. Είναι εκπληκτικό μόνο από μόνο του αν και ψάχνετε για ένα ελαφρύ γεύμα.

(Μην ξεχάσετε να περιχύσετε το βούτυρο σκόρδου που περίσσεψε από το ταψί πάνω από τις γαρίδες και τα σπαράγγια!)


Για 4 άτομα : 4 χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά συνολικός χρόνος: 35 λεπτά


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό σπαράγγια

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι πιπέρι

1 κιλό γαρίδες

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένη κόκκινη πιπεριά

3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο


ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C.


2. Ρίχνουμε τα σπαράγγια σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και αλατοπίπερο. Μεταφέρετε σε ένα ταψί.


3. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι ψιλοκομμένο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, χυμό λεμονιού και λιωμένο βούτυρο σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέστε τις γαρίδες και ανακατέψτε να ενωθούν.


4. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα οι γαρίδες.


Το έφτιαξες αυτό; Πες μας για αυτό!


Απόδοση γευμάτων

4

Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες

301

Ολικό Λίπος

18 γρ

Κορεσμένο λίπος

7 γρ

Ακόρεστα λίπη

0 γρ

Ακόρεστα Λίπη

9 γρ

Χοληστερίνη

262 mg

Νάτριο

1597 mg

Υδατάνθρακες

8 γρ

Ινα

3 γρ

Ζάχαρη

2 γρ

Πρωτεΐνη

29 γρ

Comments