Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κατσίκι στο φούρνο με πατάτες


 

Υλικά 

1,5 κιλό μπούτι από κατσίκι

Αλάτι

Πιπέρι

5 πατάτες

1 κ.σ μουστάρδα

λίγο νερό 1 κρασοποτηρο

4 με 5 σκελίδες σκόρδο



Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής καθαρίζουμε το κρέας και κάνουμε ρογμές με μαχαίρι σε διάφορα σημεία για να βάλουμε το σκόρδο μέσα. 

Στην συνέχεια Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και αφήνουμε στην άκρη. 

Κόβουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.

Ρίχνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, μουστάρδα και ανακατεύουμε. 

Επειτα βάζουμε το κρέας από πάνω και ψήνουμε για 2 ώρες σε φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς. 

Προς το τέλος βάζουμε αλουμινοχαρτο για να μην αρπάξει το κρέας.

*Εάν δούμε ότι οι πατάτες είναι έτοιμε πιο νωρίς από το κρέας, τα ξεχωρίζουμε και τα ψήνουμε σε ξεχωριστά ταψιά σταδιακά. 




Comments