Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Πως να φτιάξετε ζυμαρικά κέτο

 


Συστατικά

237 γραμμάρια αλεύρι κέτο, συν λίγο επιπλέον για το ρολό (2 φλιτζάνια/450 ml)

3 ολόκληρα μεγάλα αυγά η θερμοκρασία δωματίου είναι ιδανική

Οδηγίες


Μετρήστε το αλεύρι και προσθέστε το σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ. Κάντε μια γούβα στο κέντρο με τα χέρια σας ή χρησιμοποιώντας ένα άλλο μικρό μπολ.

Προσθέστε τα αυγά στο κέντρο.

Τα αυγά στη γούβα, στη μέση του αλευριού.

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ξεκινήστε ανακατεύοντας τα αυγά και φέρνοντας στο κέντρο λίγα κομμάτια αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη.

Ανακατεύουμε σιγά σιγά το αλεύρι στα αυγά.

Μόλις σχηματιστεί μια απαλή ζύμη, αδειάστε την στο τραπέζι και αρχίστε να ζυμώνετε με τα χέρια σας. Δεν θα χρειαστεί να ζυμώσετε τη ζύμη για να αναπτύξετε τη γλουτένη, απλά χρειάζεται να ενωθεί.

Αντισταθείτε στην επιθυμία να προσθέσετε επιπλέον νερό μέχρι το τέλος. Εάν δεν μπορείτε να το συνδυάσετε, βρέξτε τα χέρια σας και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο.


Όταν είστε έτοιμοι για ρολό, βάλτε τη μηχανή ζυμαρικών σταθερά στο τραπέζι και πασπαλίστε τη μηχανή με ένα πασπαλισμένο αλεύρι κετο.

Πασπαλίζουμε τη ζύμη με λίγο αλεύρι κετο και αρχίζουμε να την τυλίγουμε επίπεδη και μακριά με τον πλάστη.

Τυλίγοντας τα ζυμαρικά σε επίπεδο με τον πλάστη.

Μόλις η ζύμη γίνει αρκετά λεπτή για να χωρέσει στη μηχανή ζυμαρικών, την προσθέτουμε, ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο αριθμό.

Συνεχίστε να τροφοδοτείτε τη ζύμη στο μηχάνημα μέχρι να πέσει περίπου 3-4 νούμερα.

Διπλώστε τα ζυμαρικά στα 3 και επαναφέρετε τη μηχανή στον μεγαλύτερο αριθμό. Αλευρώνουμε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε να τα περνάμε μέχρι να φτάσουμε σε ένα μέγεθος αρκετά λεπτό για ζυμαρικά.

Διπλώνουμε τα ζυμαρικά στα τρίτα.

Κόβουμε τα ζυμαρικά σε μακριά φύλλα και τα αλευρώνουμε καλά.

Κόβουμε τα ζυμαρικά σε φύλλα.

Περάστε τα φύλλα ζυμαρικών από ένα κουπάτ ή κόψτε τα με το χέρι στο σχήμα που επιθυμείτε.

Απολαύστε τα σαν κανονικά ζυμαρικά!

Comments