Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Εύκολο παγωτό Cheesecake φράουλα



Αυτή η εύκολη συνταγή παγωτού cheesecake με φράουλα είναι μια εκδοχή που δεν χρειάζεται ανακάτεμα, επομένως δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Απλά συνδυάστε τα υλικά και καταψύξτε. Οι φράουλες μαγειρεύονται για να αναδειχθεί η γεύση τους και αναμειγνύονται με τυρί κρέμα. Αυτή είναι η τέλεια συνταγή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αν ονειρεύεστε κρεμώδες, νόστιμο παγωτό με γεύση από τσιζκέικ φράουλας, αυτή η συνταγή είναι για εσάς!


Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά Χρόνος κατάψυξης: 6 ώρες Συνολικός χρόνος: 6 ώρες 15 λεπτά Μερίδες: 16 μερίδες Θερμίδες: 334 kcal

Εξοπλισμός

Μίξερ στάσης με εξάρτημα χτυπήματος ή μίξερ χειρός ή μπλέντερ

Μπλέντερ ή πουρέ πατάτας

Ταψί ή πυρέξ

Μεμβράνη


Συστατικά

1 ½ φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε φέτες φρέσκες ή κατεψυγμένες

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (300 mL)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

226 γρ τυρί κρέμα μαλακωμένο και κομμένο σε φέτες

16 μπισκότα της επιλογής σας

Οδηγίες

Αρχικά, φτιάξτε τη σάλτσα φράουλας τοποθετώντας τις φράουλες σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε στους 160 βαθμοὐς για περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Όσο ψήνονται οι φράουλες, φτιάχνουμε το παγωτό. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με ηλεκτρικό μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.

Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρέμα.

Ρίξτε τα μπισκότα σε ένα μπλέντερ μέχρι να έχετε μια ψίχα μπισκότου.

Τοποθετήστε τις φράουλες σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τις χτυπήστε μέχρι να γίνουν μικρότερα κομμάτια.

Τοποθετούμε τις φράουλες και τα τρίμματα μπισκότων στη μέση του μείγματος του παγωτού. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το ανακατέψετε 3 ή 4 φορές.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί ή πυρέξ ή σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Καλύψτε με μεμβράνη και παγώστε για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Όταν είστε έτοιμοι να το σερβίρετε, αφαιρέστε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 5 λεπτά να μαλακώσει ελαφρώς.

Απολαύστε!

Comments