Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Συνταγές για σαλάτες: Το τρίτο βιβλίο μαγειρικής της Εύας Φιλιπποπούλου


Η Εύα Φιλιπποπούλου από τότε που θυμάται τον εαυτό της βρίσκεται μέσα σε μία κουζίνα.

Μια συνήθεια που έγινε σε πάθος, το οποίο την οδήγησε πριν από λίγο καιρό στην έκδοση του τρίτου της βιβλίου μαγειρικής με τίτλο «Συνταγές για σαλάτες». Είναι το τρίτο βιβλίο της, καθώς προηγούνται το πρώτο βιβλίο με τίτλο «Οι καλύτερες ελληνικές συνταγές» και το δεύτερο με τίτλο «Μεσογειακή κουζίνα».

Η μαγειρική ανέκαθεν αποτελούσε την μεγάλη της αγάπη.


Στην αρχή ερασιτεχνικά και έπειτα επαγγελματικά, καθώς πλέον διαθέτει και το δικό της site μαγειρικής, το «Dessert Talking», με συνταγές τόσο για αλμυρές όσο και για γλυκές δημιουργίες, η Εύα ασχολήθηκε με αυτήν γιατί η επιλογή της ήταν μονόδρομος, όπως η ίδια μας εξηγεί.

Ως δημοσιογράφος γαστρονομίας και έχοντας εργαστεί για αρκετό καιρό σε site αντίστοιχου περιεχομένου, όπως το sidagi.gr όπου έμαθε πολλά που δεν γνώριζε για τον εαυτό της σε σχέση με την δημιουργική μαγειρική, εδώ και δέκα χρόνια προετοίμαζε το βιβλίο της, το οποίο διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή στο Apple Books στην κατηγορία μαγειρική.


Πρόκειται για μια προσπάθεια που κράτησε αρκετό καιρό με δοκιμές και φωτογραφίσεις από την ίδια -ασχολείται και με την φωτογραφία-, στην οποία συμπεριλαμβάνονται δοκιμασμένες συνταγές για υπέροχες και χορταστικές σαλάτες.


Η επιλογή έγινε βάσει προσωπικών γεύσεων και γούστου, καθώς πρόκειται για συνταγές που και η ίδια ήθελε να μαγειρέψει και να δοκιμάσει.

Δοκιμάστε από όλες τις σαλάτες τις αγαπημένες της όπως η Πολίτικη σαλάτα, ταμπουλέ, σαλάτα χωριάτικη με παξιμάδια χαρουπιού και άλλες.


Το βιβλίο είναι κατάλληλο και για vegetarian κουζίνα.

Αγοράστε το ΕΔΩ > Συνταγές για σαλάτες

Comments