Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Σάλτσα τομάτας για πίτσα



Αυτή η σάλτσα ντομάτας διάρκειας 2 λεπτών χωρίς μαγείρεμα είναι γευστική και πηχτή, με την τέλεια υφή για να την απλώσετε πάνω από την πίτσα. Δοκιμάστε το ως σάλτσα μαρινάρας ή προσθέστε το σε ζυμαρικά με χαμηλούς υδατάνθρακες ή κεφτεδάκια!

Είναι τόσο εύκολο να φτιάξετε αυτή τη σάλτσα ντομάτας χωρίς ζάχαρη και με χαμηλούς υδατάνθρακες! Θα χρησιμοποιήσετε μόνο απλά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα και απλώς ανακατεύετε με το χέρι – χωρίς προετοιμασία και χωρίς μαγείρεμα!


Συστατικά

2 φλιτζάνια (450 γραμμάρια) πουρέ ντομάτας/πασάτα

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη

1 κουταλιά της σούπας βασιλικό ξερό

1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

1-2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο πιπέρι ή νιφάδες τσίλι

2 κουταλάκια του γλυκού νιφάδες κρεμμυδιού

2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι


Οδηγίες

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι ή χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αν δεν τα χρησιμοποιήσετε όλα αμέσως, μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο και βάζετε στο ψυγείο.

Comments