Μάθετε πώς να φτιάχνετε απολαυστική κρέμα, ένα μοναδικό επιδόρπιο της Νέας Ζηλανδίας με νιφάδες σφολιάτας και κρεμώδη κρέμα βανίλιας.
Υλικά
2 φύλλα παγωμένη σφολιάτα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
2/3 φλιτζάνι κρέμα Custard Powder*
7 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1-3/4 φλιτζάνια πλήρες γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος για σαντιγί
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη ζελατίνης χωρίς γεύση
2 κουταλιές της σούπας νερό
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την κρέμα Custard Powder
3 φλιτζάνια κρύο γάλα
4 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ψήνετε τη σφολιάτα
Στρώστε ένα μεταλλικό ταψί 20 χ 20 εκ. με δύο στρώσεις λαδόκολλας.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετήστε κάθε φύλλο σφολιάτας σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Γεμίστε κάθε κομμάτι ζύμης με ένα δεύτερο φύλλο λαδόκολλας, ένα δεύτερο ταψί φύλλου και ένα βαρύ τηγάνι. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι, το δεύτερο φύλλο και την επάνω στρώση λαδόκολλας και συνεχίζουμε να ψήνουμε τη ζύμη για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε αμέσως.
Συμβουλή : Αν δεν έχετε αρκετά ταψιά (ή χώρο φούρνου) για να ψήσετε και τα δύο κομμάτια ζύμης ταυτόχρονα, ψήστε κάθε κομμάτι ένα-ένα. Θα πάρει λίγο περισσότερο, όμως.
Βήμα 2: Κόψτε τη ζύμη
Ενώ η ζύμη είναι ακόμα ζεστή, χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα τακτοποιημένο τετράγωνο, κόβοντας όσο χρειάζεται, ώστε να χωράνε άνετα στο έτοιμο ταψί 20χ20. Έφτιαξα ένα πρότυπο με ένα ανταλλακτικό λαδόκολλα για ακρίβεια και ευκολία.
Βήμα 3: Ζεστό γάλα και κρέμα
Για να ετοιμάσετε την κρέμα, βάλτε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή βράση σε μια μέτρια κατσαρόλα και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 4: Ανακατεύουμε
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους των αβγών, τη ζάχαρη και τη σκόνη κρέμας μέχρι να ενωθούν καλά. Στη συνέχεια, μετριάστε το μείγμα των αυγών προσθέτοντας αργά το μισό από το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Συμβουλή : Βεβαιωθείτε ότι πραγματικά ανακατεύετε συνεχώς καθώς μαλακώνετε τα αυγά. Εάν δεν κρατάτε το μείγμα σε κίνηση, διατρέχετε τον κίνδυνο να ανακατέψετε τα αυγά.
Βήμα 5: Παχύνετε την κρέμα
Προσθέστε το μείγμα των αυγών στο υπόλοιπο γάλα στην κατσαρόλα και βάλτε το στη φωτιά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει και να πήξει η κρέμα. Θα πρέπει να είναι πολύ πηχτό και να κρατά άκαμπτες ραβδώσεις όταν ανακατεύεται. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βήμα 6: Τελειώστε την κρέμα
Σε ένα μικρό μπολ ανοίγουμε τη ζελατίνη για 2 λεπτά σε 2 κουταλιές της σούπας νερό. Προσθέστε ζελατίνη στη ζεστή κρέμα μαζί με το βούτυρο, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε γρήγορα με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Συμβουλή : Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενσωματώσει πλήρως το βούτυρο στην κρέμα. Εάν η κρέμα φαίνεται να γλιστράει και να γλιστράει στο μπολ με ευκολία, συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η κρέμα να αρχίσει να κολλάει στα πλαϊνά του μπολ.
Βήμα 7: Συναρμολογήστε την σφολιάτα με την κρέμα
Στρώνουμε ένα τετράγωνο ζύμης στο ταψί με επένδυση περγαμηνής. Στη συνέχεια, απλώστε τη ζεστή κρέμα πάνω από τη βάση της σφολιάτας σε μια λεία, ομοιόμορφη στρώση. Ρίξτε από πάνω το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα.
Βήμα 8: Ψύξτε
Καλύψτε το τηγάνι σφιχτά με πλαστικό και μετά αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες, αλλά όλη τη νύχτα για καλύτερα αποτελέσματα.
Βήμα 9: Αφαιρέστε και διακοσμήστε
Για να σερβίρετε, ανασηκώνετε προσεκτικά όλο το τετράγωνο της κρέμας από το τηγάνι. Αφαιρέστε το λαδόκολλα και στη συνέχεια πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη (ή δοκιμάστε με αυτό το απλό γλάσο βανίλιας).
Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό οδοντωτό μαχαίρι για να περάσετε απαλά το επάνω στρώμα της ζύμης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, κοφτερό μαχαίρι του σεφ, κόψτε την κρέμα και το κάτω στρώμα της ζύμης. Απολαμβάνω!
Για την κρέμα Custard Powder
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 180 C. Προσθέστε το κρύο γάλα σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε μέχρι να βράσει λίγο. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει για πέντε λεπτά. Όσο κρυώνει το γάλα, χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά μαζί μέχρι να ενωθούν, αλλά όχι να αφρατέψουν. Μόλις ενωθούν, χτυπήστε αργά το ζεστό μείγμα γάλακτος στα αυγά.
Τοποθετήστε έξι φλιτζάνια κρέμα στο ταψί και ρίξτε ζεστό νερό στο τηγάνι μέχρι να φτάσει σε ένα 1εκ. από την κορυφή των φλυτζανιών κρέμας. Μοιράστε το μείγμα κρέμας ομοιόμορφα μεταξύ των φλιτζανιών κρέμας. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που βάζουμε στο κέντρο. Ψύξτε για πέντε έως 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Comments
Post a Comment