Ένας συνδυασμός σκόνης τσίλι και άλλων βοτάνων και μπαχαρικών κάνει ένα πικάντικο συνδυασμό για τις χοιρινές μπριζόλες. Αλείψτε με ένα πικάντικο-γλυκό γλάσο τα τελευταία 2 λεπτά του μαγειρέματος και πάρτε το επιπλέον γλάσο στο τραπέζι για ακόμα περισσότερη γεύση. Απολαύσαμε αυτές τις μπριζόλες με απλά σοταρισμένα κολοκυθάκια και λευκό ρύζι στον ατμό.
Υλικά
4 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Για την σως:
½ φλιτζάνι άλειμμα μήλου με όλα τα φρούτα
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα hoisin
1 κομμάτι μικρό ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ασιατική σάλτσα τσίλι
½ μέτριο λάιμ, χυμό
σπρέι μαγειρικής
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν οι κρύσταλλοι. Προσθέστε χοιρινές μπριζόλες, καλύψτε και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή έως και 4 ώρες.
Αφαιρέστε τις χοιρινές μπριζόλες από την άλμη και τινάξτε τις. Σκουπίζετε τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας και τις βάζετε σε πιατέλα ή ξύλο κοπής.
Ανακατέψτε τη σκόνη τσίλι, το κρεμμύδι σε σκόνη, το αλάτι και το λευκό πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Μοιράστε το 1/2 του μείγματος τρίψιμο στις 4 μπριζόλες και τρίψτε για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Γυρίστε τις μπριζόλες και επαναλάβετε. Αφήστε τις μπριζόλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το άλειμμα μήλου, τη σάλτσα hoisin, το τζίντζερ, το σκόρδο, τη σάλτσα τσίλι και το χυμό λάιμ για το γλάσο σε ένα μέτριο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων.
Το μείγμα μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι τη μέση. Αφαιρούμε προσεκτικά το γλάσο και το αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 200 βαθμοί C εάν συνιστάται από τον κατασκευαστή. Ψεκάστε κάθε πλευρά καρυκευμένων και τριμμένων μπριζολών με μαγειρικό σπρέι.
Τοποθετούμε τις μπριζόλες στη φριτέζα σε μονή στρώση και τις τηγανίζουμε στον αέρα για 8 λεπτά, γυρίζοντας μέχρι τη μέση.
Αλείψτε τις κορυφές των μπριζολών με έτοιμο γλάσο και τηγανίστε στον αέρα μέχρι οι χοιρινές μπριζόλες να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 2 έως 3 λεπτά. Ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης που εισάγεται στο κέντρο θα πρέπει να δείχνει 63 βαθμούς C.
Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με το υπόλοιπο γλάσο.
Comments
Post a Comment