Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μπουτάκια κοτόπουλου με πάπρικα στο air fryer



Το μαγείρεμα κοτόπουλου σε air fryer είναι ένας γρήγορος τρόπος για να πετύχετε ζουμερό κρέας με νόστιμη τραγανή πέτσα. Μια πικάντικη επικάλυψη κάνει την τέλεια τελική πινελιά!


Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

½ κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα βότανα

½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)

4 μπούτια κοτόπουλου, με κόκαλο

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Ανακατέψτε την πάπρικα σε ένα μπολ με τα μυρωδικά και τους κόκκους σκόρδου, μαζί με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι. Τρίψτε τα μπούτια του κοτόπουλου με το λάδι και στη συνέχεια περιχύστε με το μείγμα μπαχαρικών.

Βάλτε το στο καλάθι του air fryer σας και μαγειρέψτε, με την πέτσα προς τα κάτω, για 10 λεπτά στους 180C. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ψηθεί και η πέτσα να γίνει τραγανή. Για να ελέγξετε ότι έχουν ψηθεί, τρυπήστε το πιο χοντρό μέρος του κοτόπουλου με ένα μαχαίρι για να δείτε αν τρέξουν οι χυμοί. Αφαιρέστε αμέσως από τη φριτέζα για να μην μαλακώσει η πέτσα.

Comments