Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο με πατάτες baby και δεντρολίβανο



 Ένα ψητό στο φούρνο κοτόπουλο με σκόρδο και πατάτες baby είναι εύκολο στην παρασκευή, νόστιμο και υγιεινό γεύμα για όλη την οικογένεια

Υλικά


5 έως 6 μπούτια κοτόπουλου, με κόκαλα (2 κιλά συνολικά)

15-20 πατάτες baby, κομμένες στη μέση

2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κομμάτια 1 ίντσας (προαιρετικά)

½ κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι (ή κατά βούληση)

½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι (ή για γεύση)

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες, τα καρότα (αν τα χρησιμοποιήσουμε), το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Τοποθετήστε το κοτόπουλο ανάμεσα στις πατάτες. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με αποξηραμένο δεντρολίβανο πάνω από το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 1 ώρα και 25 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα και να ροδίσει και οι πατάτες να μαλακώσουν όταν τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι.

Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Comments