Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο με πατάτες baby και δεντρολίβανο



 Ένα ψητό στο φούρνο κοτόπουλο με σκόρδο και πατάτες baby είναι εύκολο στην παρασκευή, νόστιμο και υγιεινό γεύμα για όλη την οικογένεια

Υλικά


5 έως 6 μπούτια κοτόπουλου, με κόκαλα (2 κιλά συνολικά)

15-20 πατάτες baby, κομμένες στη μέση

2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κομμάτια 1 ίντσας (προαιρετικά)

½ κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι (ή κατά βούληση)

½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι (ή για γεύση)

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Σε ένα μεγάλο ταψί ρίχνουμε το κοτόπουλο, τις πατάτες, τα καρότα (αν τα χρησιμοποιήσουμε), το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Τοποθετήστε το κοτόπουλο ανάμεσα στις πατάτες. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με αποξηραμένο δεντρολίβανο πάνω από το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 1 ώρα και 25 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα και να ροδίσει και οι πατάτες να μαλακώσουν όταν τις τρυπήσετε με ένα πιρούνι.

Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Comments