Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μακαρόνια με λουκάνικο και σάλτσα


 Λαχταριστή και πανεύκολη μακαρονάδα με λουκάνικο και σάλτσα τομάτας !


Υλικά 

Μισό πακέτο ζυμαρικά σπαγγέτι 

1συσκευασια ντομάτα κονκασέ 

3 λουκάνικα ψιλοκομμένα Φρανκφούρτης

Αλάτι 

Πιπέρι 

Λίγο ρίγανη 

Tυρί τριμμένο για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση 


Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με λίγο αλάτι μέχρι να βράσει το νερό, έπειτα ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 8 λεπτά. 


Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λουκάνικα και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την τομάτα κονκασέ και το αλάτι , πιπέρι και ρίγανη , αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά και ενώνουμε με τα ζυμαρικά μας. Γαρνίρουμε με τυρί τριμμένο!


Το πιάτο μας είναι έτοιμο! Καλή σας απόλαυση!

Comments