Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Τηγανίτες σοκολάτας



Ξεκινήστε το πρωινό σας με αυτές τις απολαυστικές τηγανίτες σοκολάτας. Συμπληρώστε με κρέμα και μούρα, αν θέλετε είναι επίσης υπέροχα για επιδόρπιο!


 Υλικά

225 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

50 γρ κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

2 μεγάλα αυγά

400 ml πλήρες γάλα

100 γρ κομματάκια μαύρης σοκολάτας

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

50 γρ βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κύβους

Για το σερβίρισμα

300ml διπλή κρέμα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας

ανάμεικτα μούρα (προαιρετικά)

σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)


Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1

Ρίξτε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με μια μικρή πρέζα αλάτι. Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατέψτε σταδιακά το γάλα μέχρι να έχετε ένα λείο χυλό και μετά ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας.


ΒΗΜΑ 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και λίγο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Μαγειρέψτε τις τηγανίτες, χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές της σούπας κουρκούτι για την καθεμία, για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμη (θα χρειαστεί να το κάνετε σε παρτίδες). Κρατήστε τις τηγανίτες ζεστές σε χαμηλό φούρνο όσο μαγειρεύετε.


ΒΗΜΑ 3

Για να σερβίρετε, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να πήξει. Γεμίστε τις τηγανίτες με τη σαντιγί, τα μούρα και το σιρόπι σφενδάμου, εάν σας αρέσει.

Comments