Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Τηγανίτες σοκολάτας



Ξεκινήστε το πρωινό σας με αυτές τις απολαυστικές τηγανίτες σοκολάτας. Συμπληρώστε με κρέμα και μούρα, αν θέλετε είναι επίσης υπέροχα για επιδόρπιο!


 Υλικά

225 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

50 γρ κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

2 μεγάλα αυγά

400 ml πλήρες γάλα

100 γρ κομματάκια μαύρης σοκολάτας

1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι

50 γρ βούτυρο ανάλατο, κομμένο σε κύβους

Για το σερβίρισμα

300ml διπλή κρέμα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας

ανάμεικτα μούρα (προαιρετικά)

σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)


Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1

Ρίξτε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με μια μικρή πρέζα αλάτι. Προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατέψτε σταδιακά το γάλα μέχρι να έχετε ένα λείο χυλό και μετά ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας.


ΒΗΜΑ 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και λίγο βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Μαγειρέψτε τις τηγανίτες, χρησιμοποιώντας 2 κουταλιές της σούπας κουρκούτι για την καθεμία, για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για 2 λεπτά ακόμη (θα χρειαστεί να το κάνετε σε παρτίδες). Κρατήστε τις τηγανίτες ζεστές σε χαμηλό φούρνο όσο μαγειρεύετε.


ΒΗΜΑ 3

Για να σερβίρετε, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να πήξει. Γεμίστε τις τηγανίτες με τη σαντιγί, τα μούρα και το σιρόπι σφενδάμου, εάν σας αρέσει.

Comments