Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Σούπα με αντιφλεγμονώδη δράση, φακές και κουρκουμά



Ένα ζεστό μπολ με ανακουφιστική σούπα φακής, γεμάτο με ολόκληρα συστατικά: κόκκινες φακές, λαχανικά με ρίζα, χόρτα και πολύ κουρκουμά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του.

Ωρα μαγειρέματος

30 λεπτά

Συνολικός χρόνος

30 λεπτά


Υλικά

1/3 φλιτζάνι κόκκινες φακές άψητες

2 μέτρια καρότα κομμένα σε κύβους

1 μικρό σέλινο ή 1 κοτσάνι σέλινου κομμένο σε κύβους

1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 & 1/2 φλιτζάνια νερό

4 φύλλα λαχανίδας χοντροκομμένα

1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλαΐων

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό χοντροκομμένο

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα


Εκτέλεση

Προσθέστε τα καρότα, το κρεμμύδι  σε μια μέτρια κατσαρόλα με 1 κουταλιά της σούπας νερό και μαγειρέψτε για πέντε λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε τις φακές και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το λάχανο, τον μαϊντανό, το αλάτι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

Σερβίρουμε ζεστό, με καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Comments