Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Μανιταρόσουπα βελουτέ με ταμάρι σως και κουνουπίδι



Αυτή η κρεμώδης μανιταρόσουπα είναι τόσο ανακουφιστική και νόστιμη! Λαχανικά όπως τα μανιτάρια, το κουνουπίδι, το σέλινο και τα πράσα δημιουργούν την πλούσια γεύση και την κρεμώδη υφή τους, επομένως αυτή η συνταγή είναι τόσο vegan όσο και χωρίς γλουτένη.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 μέτρια πράσα, ψιλοκομμένα (2 φλιτζάνια)

2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κύβους

450 γρ μανιτάρια cremini, ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας ταμάρι σώς

¼ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού

4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών

1 κιλό κουνουπίδι, σπασμένο σε μπουκίτσες (5 φλιτζάνια)

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon

1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Επιλογές σερβιρίσματος:

Περιχύνετε με πλήρες γάλα καρύδας

Μανιτάρια σοτέ

κρουτόν

Ψημένα κουκουνάρια

Τρυφερά φύλλα θυμαριο


Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα πράσα, το σέλινο και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 8 με 10 λεπτά ακόμα.

Προσθέστε το ταμάρι σως, το κρασί, το σκόρδο και το θυμάρι και μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό ή μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Προσθέτουμε το ζωμό και το κουνουπίδι.

Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ το κουνουπίδι. Μεταφέρετε στο μπλέντερ, προσθέστε τη μουστάρδα και το ξύδι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Εάν η σούπα σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε λίγο νερό στο μπλέντερ για να αποκτήσετε μια κρεμώδη υφή. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση και σερβίρετε.

Comments