Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Πουρές από κουνουπίδι



Αυτός ο πουρές κουνουπιδιού είναι κρεμώδης και ανακουφιστικός και τυχαίνει να έχει εκπληκτική γεύση σαν πουρέ πατάτας!


Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά


Υλικά

1 ολόκληρο κουνουπίδι, κομμένο σε κομμάτια

1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κρέατος και το αλάτι να πάρουν βράση. Προσθέστε το κουνουπίδι. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε στον ατμό για 20 λεπτά ή μέχρι το κουνουπίδι να είναι πολύ τρυφερό. 

Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε το κουνουπίδι σε ένα μούλτι. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ζωμό κρέατος από την κατσαρόλα, μαζί με το βούτυρο. Πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάστε και εαν χρειαστεί προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέστε θυμάρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Comments