Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Πουρές από κουνουπίδι



Αυτός ο πουρές κουνουπιδιού είναι κρεμώδης και ανακουφιστικός και τυχαίνει να έχει εκπληκτική γεύση σαν πουρέ πατάτας!


Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά


Υλικά

1 ολόκληρο κουνουπίδι, κομμένο σε κομμάτια

1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κρέατος και το αλάτι να πάρουν βράση. Προσθέστε το κουνουπίδι. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε στον ατμό για 20 λεπτά ή μέχρι το κουνουπίδι να είναι πολύ τρυφερό. 

Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε το κουνουπίδι σε ένα μούλτι. Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας ζωμό κρέατος από την κατσαρόλα, μαζί με το βούτυρο. Πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δοκιμάστε και εαν χρειαστεί προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέστε θυμάρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Comments