Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Κις λορεν με σπανάκι και παρμεζάνα στυλ σουφλέ



Θα λατρέψετε αυτή τη νόστιμη συνταγή για ορεκτικό που συνδυάζει την ευκολία παρασκευής κις λορέν με την αφράτη και τραγανή υφή ενός σουφλέ. Συσκευασμένο με γευστικά τυριά και υγιεινό σπανάκι πλούσιο σε βιταμίνες. Σερβίρετε φρέσκο ψητό για πρωινό ή brunch.

Υλικά

6 μεγάλα αυγά

1 έτοιμο φύλλο για βάση πίτας

450 γρ κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι

140 γρ θρυμματισμένη φέτα

¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

Πιέστε το φύλλο της πίτας σε ταψί για πίτα. Πιέστε τις άκρες για να σχηματίσετε μια αυλακωτή άκρη. 

Ξεπαγώστε και στύψτε το σπανάκι για να φύγει το υγρό. Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το φύλλο της πίτας.

Στρώνουμε με θρυμματισμένη φέτα και παρμεζάνα.

Χωρίστε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατήστε τους κρόκους αυγών σε ένα ξεχωριστό, μικρότερο μπολ. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι στο μπολ με τους κρόκους αυγών και χτυπήστε μαζί μέχρι να αφρατέψουν.

Στη συνέχεια, προσθέστε το μείγμα των κρόκων στα χτυπημένα ασπράδια και διπλώστε απαλά μεταξύ τους. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την αφράτη υφή. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην πίτα, πάνω από το σπανάκι και τα τυριά. Απλώστε ομοιόμορφα από πάνω.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180˚ C για 30 λεπτά.

Ξεσκεπάστε και ψήστε άλλα 10-15 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η μέση και να σταθεροποιηθεί.

Comments