Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Σαλάτα με ζαμπόν, αρακά και ζυμαρικά



 Υλικά

½ φλιτζάνι μαγιονέζα

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας  άνηθο

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο άνηθο - ή φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 συσκευασία  ζαμπόν 

2 βραστά αυγά - καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους

½ μικρό γλυκό κρεμμύδι - ψιλοκομμένο

¼ φλιτζάνι σέλινο - κομμένο σε κύβους

200 γρ ζυμαρικά πέννες 

1 κονσέρβα αρακά

Εκτέλεση

 Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με νερό για 8 λεπτά.

Χτυπήστε μαζί τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τη νοστιμιά και τον φρέσκο άνηθο σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε το ζαμπόν, τα αυγά, τον αρακά το κρεμμύδι και το σέλινο - αλατοπιπερώστε. Σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο, αν θέλετε.

Κρατήστε τα υπολείμματα ζαμπονοσαλάτας φυλαγμένα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3-4 ημέρες.

Comments