Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Σπιτικό ψωμί με σόδα



Θέλετε μια απλή συνταγή για ψωμί; Αυτό το ψωμί σόδας δεν απαιτεί ζύμωμα, είναι χωρίς μαγιά και χρειάζεται λίγα λεπτά για να προετοιμαστεί. Πάνω από όλα είναι νόστιμο!

Υλικά

500 γρ αλεύρι ολικής αλέσης

2 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

400 ml πλήρες γάλα

1 λεμόνι, χυμό

2 κσ μέλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στις σντιστάσεις. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και την σόδα σε ένα μπολ. Και αν θέλετε ψωμί με δεντρολίβανο, προσθέστε και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.

Ανακατέψτε μαζί το γάλα και το χυμό λεμονιού σε μια κανάτα και περιμένετε για ένα λεπτό καθώς μετατρέπεται σε βουτυρόγαλα. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το μέλι και απλά ρίξτε το στο μείγμα του αλευριού. Το ανακατεύουμε με ένα μαχαίρι για ένα λεπτό μέχρι να γίνει όλο το μείγμα σε μια κολλώδη ζύμη.

Ακουμπήστε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και πλάθετε σε μπάλα.

Βάζουμε τη μπάλα σε ένα αλευρωμένο ταψί και με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε ένα βαθύ σταυρό από πάνω.

Βάλτε στο φούρνο και ψήστε για 40 λεπτά.

Αφήστε το σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει, στη συνέχεια κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.

Comments