Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Φαρφάλες με πέστο βασιλικού



Λαχταριστό και εύκολο πιάτο για ένα γρήγορο και υγιεινό μεσημεριανό!


Υλικά


400 γρ. φαρφάλες

½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

½ κούπα κουκουνάρια

3 σκελίδες σκόρδο

½ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι

2 κούπες φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα


Εκτέλεση


Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 1 λεπτό λιγότερο από όση ώρα γράφει η συσκευασία τους και τα σουρώνετε.

Ζεσταίνετε 1 κουτ. γλυκού λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά.

Βάλτε τα κουκουνάρια και αφήστε τα να κάψουν για 3 λεπτά, ανακατεύοντας με προσοχή.

Βάλτε το μπλέντερ τα καβουρδισμένα κουκουνάρια, το σκόρδο και το αλάτι και χτυπήστε τα πολύ καλά.

Συνεχίστε προσθέτοντας το βασιλικό και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη πάστα και βάλτε όσο πιπέρι θέλετε.

Περιχύνετε το μείγμα πάνω από ζεστά ζυμαρικά, ρίχνετε το τυρί και τα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα.

Comments