Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Σούπα πατάτας με τσένταρ και κρέμα γάλακτος



Η καλύτερη συνταγή για πατατόσουπα φτιαγμένη με απλά υλικά. Αυτή η σούπα είναι πηχτή και κρεμώδης, τόσο γευστική και σίγουρα θα εντυπωσιάσει όποιον την γευτεί!

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

10 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 

900 γρ ζωμός λαχανικών

1 ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

225 γρ τυρί τσένταρ, φρεσκοτριμμένο

Αλάτι και πιπέρι 

Πράσινο κρεμμύδι, για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Λιώστε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια εστία.

Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το βούτυρο λιωμένο το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους.

Προσθέστε τις καθαρισμένες πατάτες σε κύβους και το ζωμό λαχανικών και αφήστε να πάρει μια βράση και βράστε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να τρυπηθούν εύκολα με ένα πιρούνι

Ανακατέψτε μαζί το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι σε ένα μπολ ή μεζούρα υγρού και μετά προσθέστε το στη σούπα πατάτας

Σιγοβράζουμε τη σούπα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά

Προσθέστε το φρεσκοτριμμένο τυρί τσένταρ και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να πήξει η σούπα

Αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκο κρεμμύδι και περισσότερο τυρί τσένταρ ή γαρνιτούρες της επιλογής σας

Comments