Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Πώς να αποθηκεύσεις το μαϊντανό, το κόλιανδρο και άλλα φρέσκα βότανα για περισσότερο καιρό


Είχατε ποτέ πρόβλημα να διατηρήσετε φρέσκα βότανα; Αυτό το εξαιρετικά εύκολο κόλπο διατηρεί τα φρέσκα βότανα χρήσιμα για μερικές εβδομάδες.

Μέθοδος

Ετοιμάστε τα βότανα:

Κόψτε το κάτω μέρος των μίσχων. Βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα είναι εντελώς στεγνά. Καλύτερα να σταματήσετε να τα ξεπλύνετε μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.


Βάλτε τα μυρωδικά στο νερό:

Γεμίστε ένα βάζο ή ένα ποτήρι νερό μερικώς με νερό και τοποθετήστε τα άκρα των βοτάνων στο νερό στο βάζο.


Καλύψτε και αποθηκεύστε:

Εάν αποθηκεύετε τα βότανα στο ψυγείο, καλύψτε τα με μια πλαστική σακούλα. Το κόλιανδρο λατρεύει τις κρύες θερμοκρασίες και πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο. Ο μαϊντανός μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο. Σύμφωνα με τον Harold McGee, ο βασιλικός αποθηκεύεται ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου και όχι στο ψυγείο, γιατί είναι επιρρεπής σε ζημιές από το κρύο.


Αλλάξτε το νερό όταν χρειάζεται:

Αλλάξτε το νερό μετά από αρκετές ημέρες εάν το νερό αρχίσει να αποχρωματίζεται.


Ο φρέσκος μαϊντανός, ο κόλιανδρος, ο βασιλικός και άλλα φρέσκα βότανα μπορούν να διαρκέσουν έως και 2 εβδομάδες ή περισσότερο όταν αποθηκεύονται με αυτόν τον τρόπο.

Comments