Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Οne pot κριθαράκι λεμονάτο με κοτόπουλο


 

Αυτό το πιάτο με κριθαράκι και κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα είναι υπέροχα τυρένιο και κρεμώδες παρόμοιο με το ριζότο! Το λεμόνι του δίνει γεύση και ο μαϊντανός και το σπανάκι του δίνουν χρώμα.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


1 φλιτζάνι κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο


1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο


1 φλιτζάνι κριθαράκι ψιλό


2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος


1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών


2 λεμόνια τον χυμό τους και ξύσμα


2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κοτόπουλο βρασμένο


3 φλιτζάνια baby σπανάκι


½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί


¼ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερο για γαρνίρισμα.


2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα


¾ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι


½ κουταλάκι του γλυκού  αλάτι


Εκτέλεση


Συγκεντρώστε όλα τα υλικά.


Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια εστία. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι,  για 2 έως 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μυρίσει, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε με το κριθαράκι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να φρυγανιστεί ελαφρά, περίπου 1 λεπτό.


Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ζωμό, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού. αφήνετε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει ο πάτος, περίπου 3 λεπτά. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή. σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι μέχρι να πήξει το μείγμα, για 8 με 10 λεπτά.


Ανακατεύουμε με το σπανάκι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα τυριά, τον μαϊντανό, το πιπέρι και το αλάτι μέχρι να γίνουν κρέμα.

Σερβίρετε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα και μαϊντανό.

Comments