Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

One pot cooking: Πώς να κυριαρχήσετε στο μαγείρεμα με μία κατσαρόλα



Υπάρχουν πολλά να σας αρέσουν γεύματα μιας κατσαρόλας. Είναι εύκολα. Κάνουν λιγότερο χάος στην κουζίνα. Κάνουν το μαγείρεμα να είναι προσιτό σε όσους έχουν μικρότερες κουζίνες.

Ακριβώς επειδή εργάζεστε με μια μόνο κατσαρόλα δεν σημαίνει ότι είστε αφοσιωμένοι στα χειμωνιάτικα μαγειρευτά. Από τεχνικές όπως το τηγάνισμα στο ατμό και το αργό μαγείρεμα, δείτε πώς μπορείτε να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητες του μαγειρέματος σε μία κατσαρόλα, με έξι διαφορετικούς τρόπους. Το καλύτερο κομμάτι? Ο καθαρισμός θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά, το μέγιστο.


One Pot: Ζυμαρικά

Η παραδοσιακή προετοιμασία ζυμαρικών περιλαμβάνει γενικά το βράσιμο των ζυμαρικών σε μια βαθιά κατσαρόλα και τη θέρμανση της σάλτσας σας σε μια μικρότερη κατσαρόλα στην επόμενη εστία. Αλλά για να μαγειρέψετε ολόκληρο το γεύμα σας με ζυμαρικά σε ένα μόνο σκεύος, ένα τηγάνι σοτέ είναι το καλύτερο στοίχημά σας -- το μέγεθος των 6 λίτρων είναι μια καλή ευέλικτη επιλογή. (Ενώ ένα τηγάνι θα λειτουργήσει επίσης, τα τηγάνια για σοτάρισμα είναι συνήθως πιο βαθιά και έχουν ένα ίσιο χείλος στην κορυφή, κάτι που τα κάνει καλύτερα για να δουλεύετε με αυθεντικά πιάτα.) Η μέθοδος μαγειρέματος με τηγάνι εξοικονομεί χρόνο, νερό και ενέργεια και κάνει τέλειο δοχείο για να φτιάξετε τη σάλτσα σας. Θυμηθείτε να αλατίζετε γενναιόδωρα -- ο εμπειρικός κανόνας είναι μια κουταλιά της σούπας για κάθε κιλό ζυμαρικά και 4 λίτρα νερό (οπότε ρυθμίστε εάν βράζετε σε ένα τηγάνι με λιγότερο νερό). Τέλος, μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε το νερό των ζυμαρικών σας -- είναι υγρός χρυσός. Επιδιώξτε να κρατήσετε περίπου ένα φλιτζάνι αλμυρό, αμυλούχο νερό για να το ενσωματώσετε σταδιακά πίσω στο τηγάνι για να βοηθήσετε να δέσουν τα ζυμαρικά και η σάλτσα. Προσθέστε ένα κουμπί βούτυρο ή ένα  καλό ελαιόλαδο στο τέλος μόλις σβήσει η φωτιά για πρόσθετο πλούτο ή ακολουθήστε την κρεμώδη διαδρομή με αυτό το One Pot Spaghetti Carbonara που παρασκευάζεται με συμπυκνωμένη κρέμα.

One Pot: Slow Cooker

Η προετοιμασία γευμάτων σε μια αργή κουζίνα είναι πραγματικά τόσο εύκολη όσο λένε: ρίξτε τα υλικά, βάλτε τα και ξεχάστε τα. Αν και η μέθοδος είναι συγχωρητική, υπάρχουν ακόμα μερικοί γενικοί κανόνες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το σκεύος: Πρώτον, αν ροδίσετε το κρέας σας και σοτάρετε τα λαχανικά σας πριν από το αργό μαγείρεμα, θα έχετε μια πιο έντονη, καραμελωμένη γεύση. (Και αν έχετε μια αργή κουζίνα με αφαιρούμενο ένθετο, μπορείτε να το κάνετε ενώ χρησιμοποιείτε ακόμα μια κατσαρόλα.) Οι περισσότερες συνταγές μπορούν να μαγειρευτούν είτε σε υψηλή είτε σε χαμηλή ρύθμιση -- η διαφορά αναφέρεται στον χρόνο που χρειάζονται τα υλικά για να φτάνουν το σημείο σιγοβρασμού -- ώστε να μπορείτε να μετατρέψετε ανάλογα με τον χρόνο που έχετε. Τέλος, για να προστατεύσετε από το χαμηλό ψήσιμο, θα θέλετε να έχετε ένα θερμόμετρο κρέατος για να βεβαιωθείτε ότι θερμαίνεται σε ασφαλή θερμοκρασία. Για μια συνταγή αργής μαγειρέματος που είναι καλή για τους θερμότερους μήνες, δοκιμάστε αυτή την παέγια με κοτόπουλο και λουκάνικο, φτιαγμένη με συμπυκνωμένη σούπα ντομάτας Campbell's®, που θυμίζει καλοκαίρι στην Ισπανία.


One Pot: Soup & Stew

Ακριβώς επειδή είναι καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι οι σούπες και τα μαγειρευτά είναι απεριόριστες - σκεφτείτε σορού με θαλασσινά, μινεστρόνε με λαχανικά ή τσίλι με φρέσκο καλοκαιρινό καλαμπόκι. Εδώ, η κατσαρόλα της επιλογής σας θα πρέπει να είναι μια βαθιά κατσαρόλα από ανοξείδωτο χάλυβα (ένα μέγεθος 6 λίτρων θα πρέπει να είναι αρκετό για τα περισσότερα νοικοκυριά), που θα σας δώσει πολύ χώρο για ζωμό και θα αποτρέψει το βράσιμο. Ίσως το πιο σημαντικό μέρος της σούπας είναι μια καλή βάση, συνήθως ζωμός ή ζωμός. Αν και και τα δύο μπορούν τεχνικά να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά, ο ζωμός γενικά προσδίδει περισσότερη γεύση από μόνος του, γεγονός που τον καθιστά ιδανικό για σούπες και μαγειρευτά. Και αν χρησιμοποιείτε ζωμό, θα χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο αλάτι, καθώς συνήθως πωλείται χωρίς καρυκεύματα. Για να πήξετε μια σούπα που είναι νερουλή, προσθέστε αλεύρι ή άμυλο καλαμποκιού ή πολτοποιήστε μερικά από τα λαχανικά στην κατσαρόλα για λίγο επιπλέον βάρος (η σούπα μινεστρόνε ή τσένταρ με μπρόκολο είναι εξαιρετικοί υποψήφιοι για αυτό το hack). Μια κούκλα γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος θα προσθέσει στιγμιαία κρέμα στη σούπα σας επίσης.


One Pot: Braise

Το Braising είναι μια γαλλική τεχνική που αποτελείται από το τηγάνισμα του κρέατος σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια την ολοκλήρωση του μαγειρέματος σε χαμηλότερη θερμοκρασία σε υγρό. Τα φθηνά κομμάτια κρέατος (όπως ψητό τσακ, χοιρινή σπάλα και κότσι αρνιού) είναι ιδανικά για αυτή τη μέθοδο, καθώς το μακρύ, χαμηλό ψητό πραγματικά βγάζει τη γεύση και μαλακώνει το κρέας με τον ίδιο τρόπο που κάνει το αργό μαγείρεμα. Για το ψήσιμο, θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν ολλανδικό φούρνο (ή μια ψησταριά αν έχετε), καθώς μπορεί να πάει από εστίες σε φούρνο και ακολουθήστε τέσσερα βασικά βήματα: ροδίστε το κρέας, σοτάρετε τα λαχανικά ή το mirepoix, deglaze, σιγοβράστε - - et voila! Ο χρονισμός είναι το παν με αυτή τη μέθοδο, καθώς το ψήσιμο περιλαμβάνει λίγη παρακολούθηση για να βεβαιωθείτε ότι το κρέας σας έχει αρκετά υγρά, καθώς ψήνεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας (θέλετε τουλάχιστον μια ίντσα). Ή, αν ψάχνετε για μια πιο γρήγορη διαδρομή προς αυτή τη γεύση κοκκινιστού που δεν περιλαμβάνει να στέκεστε πάνω από το φούρνο σας, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για μπούτια κοτόπουλου με μπέρμπον και μπέικον.


One Pot: Deep Fry

Δεν υπάρχει φριτέζα; Κανένα πρόβλημα. Δημιουργήστε τη δική σας κόλαση χρησιμοποιώντας μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, 5 λίτρων από χυτοσίδηρο ή ολλανδικό φούρνο γεμάτο με μερικές ίντσες λάδι για να φτιάξετε έτοιμα γεύματα για το καλοκαίρι, όπως τηγανητό κοτόπουλο ή ψάρι και πατατάκια. Για βαθύ τηγάνισμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα ουδέτερο λάδι όπως φυτικό, καλαμπόκι ή φιστίκι που έχει υψηλό σημείο ανάφλεξης. (ΜΗΝ χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο, γιατί θα καεί πολύ πιο γρήγορα από τις προαναφερθείσες ποικιλίες.) Μια λέξη προς τους σοφούς: μην γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι. Το μέγιστο στις περισσότερες περιπτώσεις είναι περίπου το μισό του δρόμου, αρκετό για να καλύψει πλήρως την παρτίδα του φαγητού με την οποία εργάζεστε. Θα θελήσετε επίσης να επενδύσετε σε ένα θερμόμετρο, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του λαδιού -- μεταξύ 180 με 200 βαθμών είναι το βέλτιστο εύρος για τηγάνισμα. Θυμηθείτε, όταν προσθέτετε φαγητό στο καυτό λάδι σας, η θερμοκρασία θα πέσει, οπότε φροντίστε να εργαστείτε σε μικρές παρτίδες για να έχετε τα πιο σταθερά τραγανά αποτελέσματα. Και την ώρα του καθαρισμού, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι το λάδι σας κρυώνει τελείως πριν το ρίξετε σε ένα δοχείο ή σακούλα που δεν στεγανά (τα παλιά κουτιά γάλακτος λειτουργούν υπέροχα για αυτό).


One Pot: Steam

Το μαγείρεμα στον ατμό είναι η τέλεια μέθοδος για να απολαύσετε τις γεύσεις της εποχής, χωρίς περιορισμούς. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, τα προϊόντα όπως το καλαμπόκι, τα κολοκυθάκια, η κόκκινη πιπεριά, η μελιτζάνα και πολλά άλλα είναι άφθονα και ο ατμός σημαίνει ότι δεν θυσιάζεις αυτά τα θρεπτικά συστατικά. Για να το κάνετε, θα θελήσετε να συνδυάσετε τη γλάστρα σας με ένα καλάθι ατμού ή ένα ατμομάγειρα από μπαμπού -- αν και ένα μεταλλικό τρυπητό μπορεί επίσης να λειτουργήσει ελάχιστα. Βάλτε περίπου μια ίντσα νερό να βράσει στην κατσαρόλα (φροντίστε να μην το χρησιμοποιήσετε πολύ για να μην πνιγείτε) και ρίξτε μερικά βότανα ή λεμόνι στο νερό για περισσότερη γεύση. Οστρακόδερμα όπως τα μύδια και τα μύδια είναι επίσης εξαιρετικοί υποψήφιοι για μαγείρεμα στον ατμό. Τοποθετήστε τα απευθείας σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε σε ένα σκόρδο λευκό κρασί ή ζωμό με βάση τη μπύρα. Στη συνέχεια, παρακολουθήστε προσεκτικά την κατσαρόλα σας για να αποφύγετε φουσκάλες του ατμού: το υπερβολικό ψήσιμο. Μόλις ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα περάσει μέσα από τα λαχανικά, τραβήξτε τα έξω. οι αχιβάδες και τα μύδια γίνονται όταν ανοίξουν τα τσόφλια τους. Ρίξτε λαχανικά πάνω από τα δημητριακά (μαγειρεμένα στην ίδια κατσαρόλα πριν τα βράσουν στον ατμό) και σερβίρετε τα οστρακοειδή μαζί με το ψωμί με κρούστα για να το κάνετε πλήρες γεύμα.





Comments