Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Σούπα καρότο με θυμάρι και τζίντζερ



Αυτή η νόστιμη σούπα καρότου θα είναι στο τραπέζι του δείπνου σας σε λιγότερο από 30 λεπτά!


Υλικά

80 ml (1/3 φλιτζάνι) ελαιόλαδο

2 x 300 γρ τριμμένο καρότο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας πάστα τζίντζερ

2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο κύμινο

1 πορτοκάλι, ψιλοκομμένο και χυμό

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 λίτρο (4 φλιτζάνια) υγρό ζωμό λαχανικών

1 τούρκικο καρβέλι, κομμένο σε χοντρές φέτες

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού (ή σχοινόπρασο), συν επιπλέον, για το σερβίρισμα

Γιαούρτι, για σερβίρισμα


Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το καρότο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κύμινο τζίντζερ, τη φλούδα πορτοκαλιού και το μισό σκόρδο.

Βήμα 2

Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το ζωμό και 1 φλιτζάνι (250 ml) νερό. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Αφήνουμε να πάρει βράση. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια προς χαμηλή. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το καρότο.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι και το σκόρδο σε ένα μπολ. Αλείψτε ελαφρά και τις δύο πλευρές του ψωμιού. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα ελαφρά.

Βήμα 4

Αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά. Ψύξτε ελαφρά. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Επιστρέψτε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. 

Βήμα 5

Μοιράστε τη σούπα στα μπολ σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με γιαούρτι και πασπαλίζουμε με επιπλέον φύλλα θυμαριού. Σερβίρουμε με τη φρυγανιά σκόρδου.

Comments