Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Ρεβιθάδα με μελιτζάνες και σάλτσα τομάτας



 Υλικά

 

1 μελιτζάνα μεγάλη

Αλάτι

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι σε κύβους

6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κονσέρβα ρεβίθια 

1 κονσέρβα ντομάτα σε κύβους

Εκτέλεση

 

Ξεφλουδίστε τη μελιτζάνα και κόψτε τη σε κύβους. Τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι και ρίξτε τα με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Αφήστε τα να καθίσουν για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό σπρέι. Ξεπλύνετε τους κύβους μελιτζάνας και ρίξτε τους 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Τα αραδιάζουμε σε μια στρώση στο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά. Γυρίστε τα μέχρι τη μέση για να βεβαιωθείτε ότι ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.

Όσο ψήνεται η μελιτζάνα, ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, την ιταλική πράσινη πιπεριά και την κόκκινη πιπεριά και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά.

Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το κύμινο στα λαχανικά και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε τα ρεβίθια και τις ντομάτες σε κύβους και ανακατέψτε καλά.

Μόλις ψηθεί η μελιτζάνα, προσθέστε τη στα ρεβίθια και στη συνέχεια ½ φλιτζάνι νερό. Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια δυνατή και αφήνουμε το στιφάδο να σιγοβράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το στιφάδο να κάτσει σκεπασμένο για 10 λεπτά.

Σερβίρετε ζεστό με το αγαπημένο σας συνοδευτικό.



Comments