Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μακαρόνια ογκρατέν



Η απαλή κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί πίτσας δίνουν στο αποψινό ψήσιμο των ζυμαρικών διπλή γεύση!


Υλικά

250 γρ ζυμαρικά fusilli

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

3 αυγά ελαφρά χτυπημένα

300ml Κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί πίτσας με μειωμένα λιπαρά

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C αντιστάσεις /180°C με αέρα. Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου, μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε από την εστία την κατσαρόλα και στραγγίξτε τα μακαρόνια.

Προσθέστε το σκόρδο, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Comments