Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Ιταλική σούπα με εσκαρόλ και λευκά φασόλια



Αυτή η συνταγή για σούπα με εσκαλόρ και λευκά φασόλια είναι μια ζεστή ιταλική κλασική συνταγή που είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά και φυτική πρωτεΐνη από φασόλια! Είναι απλό στην παρασκευή του.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια

2 λωρίδες Σέλινο, μικρά κομμάτια κομμένο

2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε  μικρά κυβάκια

3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς

4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο 

2 κονσέρβες λευκά φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα 

225 γρ εσκαρόλ, καλά πλυμένα και χοντροκομμένα

Αλάτι και μαύρο πιπέρι 

ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Περίπου 5-7 λεπτά.

Προσθέστε το σκόρδο, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και λίγο μαύρο πιπέρι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.

Προσθέστε ζωμό λαχανικών και στραγγισμένα και ξεπλυμένα λευκά φασόλια και ανακατέψτε. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.

Προσθέστε εσκαρόλ στην κατσαρόλα μερικές χούφτες τη φορά, ανακατεύοντας για να πιέσουν τα χόρτα προς τα κάτω. 

Σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαραθεί και να ψηθεί το εσκαρόλ.

Δοκιμάζουμε για καρύκευμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και ένα μεγάλο κομμάτι ψωμί κρούστας.


Comments