Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Ιταλική σούπα με εσκαρόλ και λευκά φασόλια



Αυτή η συνταγή για σούπα με εσκαλόρ και λευκά φασόλια είναι μια ζεστή ιταλική κλασική συνταγή που είναι γεμάτη με θρεπτικά συστατικά και φυτική πρωτεΐνη από φασόλια! Είναι απλό στην παρασκευή του.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια

2 λωρίδες Σέλινο, μικρά κομμάτια κομμένο

2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε  μικρά κυβάκια

3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς

4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο 

2 κονσέρβες λευκά φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα 

225 γρ εσκαρόλ, καλά πλυμένα και χοντροκομμένα

Αλάτι και μαύρο πιπέρι 

ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Περίπου 5-7 λεπτά.

Προσθέστε το σκόρδο, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και λίγο μαύρο πιπέρι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.

Προσθέστε ζωμό λαχανικών και στραγγισμένα και ξεπλυμένα λευκά φασόλια και ανακατέψτε. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.

Προσθέστε εσκαρόλ στην κατσαρόλα μερικές χούφτες τη φορά, ανακατεύοντας για να πιέσουν τα χόρτα προς τα κάτω. 

Σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαραθεί και να ψηθεί το εσκαρόλ.

Δοκιμάζουμε για καρύκευμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο και ένα μεγάλο κομμάτι ψωμί κρούστας.


Comments