Τρουφάκια σοκολάτας με 3 υλικά



Αυτά τα τρουφάκια σοκολάτας με ορεο δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολα! Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά υλικά για αυτό το εύκολο γλυκό. Θα λατρέψετε αυτές τις τρούφες με 3 συστατικά!


Συστατικά

1 πακέτο μπισκότα Oreo ή 36 μπισκότα

225 γρ μπλοκ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

225 γρ σοκολάτα, ψιλοκομμένη

προαιρετικά: θρυμματισμένα ζαχαρωτά, ξηροί καρποί, επιπλέον σοκολάτα κ.λπ. για διακόσμηση



Οδηγίες

Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Εάν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη σακούλα Ziploc και έναν πλάστη για να τα συνθλίψετε. 

Μόλις θρυμματιστούν τα μπισκότα, προσθέστε το τυρί κρέμα, σε κομμάτια, στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ενωθούν ή ανακατέψτε το τυρί κρέμα με το χέρι χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις ενωθεί καλά το μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει. 

Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι, σχηματίστε από το μείγμα μικρές, ίσου μεγέθους μπαλίτσες, τοποθετώντας τις σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 

Παγώνουμε τις μπάλες στο ταψί για μπισκότα για 1 ώρα. Πριν βγάλετε τις μπάλες από την κατάψυξη, λιώστε την σοκολάτα είτε σε μπέν μαρί είτε σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, θερμαίνοντάς τη σε βήματα των 30 δευτερολέπτων και ανακατεύοντας μετά από κάθε διάστημα μέχρι να γυαλίσει και να λεία.

Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, βυθίστε τις τρούφες στη λιωμένη σοκολάτα, τινάζοντας την περίσσεια σοκολάτας και επαναφέροντάς τις στο ταψί. Γαρνίρετε με πασπαλίσματα ή θρυμματισμένα ζαχαρωτά αμέσως πριν δέσει η σοκολάτα. Αν περιχύνετε με επιπλέον σοκολάτα, περιμένετε μέχρι να σκληρύνει η τρούφα πριν την περιχύσετε. Σερβίρετε αμέσως!

Οι τρούφες θα είναι λεπτές σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες, μετά από τις οποίες πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο ή στην κατάψυξη σε αεροστεγές δοχείο.

Comments