Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Σοκολατένιο κέικ με 3 υλικά, χωρίς αλεύρι


Αυτό το απλό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι είναι το πιο εύκολο κέικ που θα φτιάξετε ποτέ! Και μαντέψτε τι; Είναι ένα κέικ σοκολάτας με 3 υλικά χωρίς αλεύρι! Θα είναι ένα νέο αγαπημένο!

Συστατικά

8 μεγάλα αυγά

450 γρ κομματάκια σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα)

1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο



Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή αλείφουμε όλο το ταψί με αντικολλητικό σπρέι.

Στο μπολ ενός μίξερ με το εξάρτημα για το σύρμα ή χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, ανακατέψτε τα 8 αυγά στην μέγιστη ταχύτητα για 6-7 λεπτά ή μέχρι να αυξηθεί σημαντικά η ένταση και να γίνουν ελαφριά και αφράτα.

Προσθέστε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί σε ένα άλλο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, μέχρι να γίνουν όλα λεία και λιωμένα.

Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώστε το μισό από το μείγμα των χτυπημένων αυγών στη λιωμένη σοκολάτα, διπλώνοντας μέχρι να ενωθούν καλά. 

Διπλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα αυγών, ξαναδιπλώνοντας με τη σπάτουλα απαλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και λείο. 

Το αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί και λειαίνουμε την κορυφή με τη σπάτουλα μας. Ψήστε το κέικ για 40-45 λεπτά ή μέχρι το κέικ να μην κουνιέται στο κέντρο όταν το κουνάτε ελαφρά. 

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς, περίπου 1 ώρα, πριν το τυλίξετε σε πλαστική μεμβράνη και το βάλετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Όταν είναι έτοιμο να σερβίρετε, περάστε ένα μαχαίρι κατά μήκος της εξωτερικής άκρης του κέικ και, στη συνέχεια, αφήστε το κέικ από το ταψί. 

Αναποδογυρίστε το κέικ σε ένα πιάτο ή λαδόκολλα, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και ετοιμάστε το για σερβίρισμα, με μούρα, ζάχαρη άχνη ή σαντιγί. Απολαμβάνετε!

Το κέικ που περισσεύει διατηρείται καλά στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή έως και 2 μήνες στην κατάψυξη, σε αεροστεγές δοχείο.

Comments