Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Σοκολατένιο κέικ με 3 υλικά, χωρίς αλεύρι


Αυτό το απλό κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι είναι το πιο εύκολο κέικ που θα φτιάξετε ποτέ! Και μαντέψτε τι; Είναι ένα κέικ σοκολάτας με 3 υλικά χωρίς αλεύρι! Θα είναι ένα νέο αγαπημένο!

Συστατικά

8 μεγάλα αυγά

450 γρ κομματάκια σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα)

1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο



Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα ή αλείφουμε όλο το ταψί με αντικολλητικό σπρέι.

Στο μπολ ενός μίξερ με το εξάρτημα για το σύρμα ή χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, ανακατέψτε τα 8 αυγά στην μέγιστη ταχύτητα για 6-7 λεπτά ή μέχρι να αυξηθεί σημαντικά η ένταση και να γίνουν ελαφριά και αφράτα.

Προσθέστε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί σε ένα άλλο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, μέχρι να γίνουν όλα λεία και λιωμένα.

Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώστε το μισό από το μείγμα των χτυπημένων αυγών στη λιωμένη σοκολάτα, διπλώνοντας μέχρι να ενωθούν καλά. 

Διπλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα αυγών, ξαναδιπλώνοντας με τη σπάτουλα απαλά, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και λείο. 

Το αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί και λειαίνουμε την κορυφή με τη σπάτουλα μας. Ψήστε το κέικ για 40-45 λεπτά ή μέχρι το κέικ να μην κουνιέται στο κέντρο όταν το κουνάτε ελαφρά. 

Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς, περίπου 1 ώρα, πριν το τυλίξετε σε πλαστική μεμβράνη και το βάλετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Όταν είναι έτοιμο να σερβίρετε, περάστε ένα μαχαίρι κατά μήκος της εξωτερικής άκρης του κέικ και, στη συνέχεια, αφήστε το κέικ από το ταψί. 

Αναποδογυρίστε το κέικ σε ένα πιάτο ή λαδόκολλα, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και ετοιμάστε το για σερβίρισμα, με μούρα, ζάχαρη άχνη ή σαντιγί. Απολαμβάνετε!

Το κέικ που περισσεύει διατηρείται καλά στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή έως και 2 μήνες στην κατάψυξη, σε αεροστεγές δοχείο.

Comments