Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Εύκολα τορτελίνια με τυρί και σάλτσα ντομάτας



Αυτά τα τορτελίνια είναι ένα γρήγορο και εύκολο δείπνο 3 υλικών που θα λατρέψετε! Είναι ένα φαγητό που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Λατρεύετε πραγματικά τις συνταγές με 3 υλικά και αυτό με κάνει πραγματικά χαρούμενη, γιατί τις λατρεύω κι εγώ! Όλοι ζούμε σε μια εποχή όπου ορισμένα συστατικά είναι σπάνια, οπότε αν μπορείτε να φτιάξετε κάτι νόστιμο από λίγα μόνο βασικά προϊόντα, ο κόσμος είναι ένα καλύτερο μέρος!


Συστατικά

1 συσκευασία τορτελίνι, φρέσκα ή κατεψυγμένα

2 φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα

2 φλιτζάνια φρεσκοτριμμένο τυρί μοτσαρέλα

Οδηγίες



Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και γεμίστε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό, φέρνοντάς τη σε δυνατή βράση. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέστε μια πρέζα αλάτι και στη συνέχεια τα τορτελίνια. Μαγειρέψτε μέχρι να επιπλεύσει τα τορτελίνια στην κορυφή, περίπου 6-8 λεπτά (περισσότερο βρασμό αν ψηθούν από κατεψυγμένα).

Στραγγίζουμε τα τορτελίνια και αφήνουμε τα ζυμαρικά να καθίσουν στο σουρωτήρι μέχρι να στραγγίξει τελείως όλο το νερό, 1-2 λεπτά. Συνδυάστε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα μαρινάρας σε ένα ταψί. 

Απλώστε στα τορτελίνια με το φρεσκοτριμμένο τυρί και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι το τυρί να φουσκώσει από πάνω. Ανάβουμε το φούρνο να ψηθεί για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε αμέσως, με συνοδευτική σαλάτα!

Τα τορτελίνια που έχει απομείνει μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο, σε αεροστεγές δοχείο, για 3-4 ημέρες.

Comments