Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Σοκολατάκια καρύδας

Όταν πρόκειται να ικανοποιήσετε αβίαστα τον ουρανίσκο σας για γλυκό, αυτές οι τρούφες με καρύδα και επικάλυψη σοκολάτας είναι η απόλυτη σπιτική απόλαυση. Φτιαγμένες με φιλικά προς τους vegan, θρεπτικά συστατικά, αυτές οι μικρές μπουκιές καρύδας καλυμμένες με σοκολάτα προσφέρουν μοναδική υφή και γεύση. Σκεφτείτε το κλασικό bounty, αλλά αναβαθμισμένο με απλά υλικά και σε πιο υγιεινή μορφή.


Συστατικά

3 φλιτζάνια τριμμένη καρύδα

1 φλιτζάνι κάσιους

1 κουταλιά της σούπας σιρόπι αγαύης

⅛ κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

50 γρ τσιπς σοκολάτας

2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας

Οδηγίες

Σε ένα μούλτι ανακατεύουμε την τριμμένη καρύδα και τα κάσιους μέχρι να ψιλοκόψουμε το μείγμα. Προσθέστε το σιρόπι αγαύης και ανακατέψτε περισσότερο μέχρι το μείγμα να είναι ελαφρώς κολλώδες.

Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού, σχηματίζετε μπαλάκια και τα βάζετε πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας. 

Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και αφήνουμε τις μπάλες στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν, περίπου 20 λεπτά.

Ζεσταίνετε τα τσιπς σοκολάτας και το λάδι καρύδας σε ένα μικρό μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-60 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να βουτήξετε τις μπάλες καρύδας στο μείγμα σοκολάτας για να το καλύψετε παντού. Επιστρέψτε τις καλυμμένες με σοκολάτα μπαλάκια καρύδας σε λαδόκολλα και επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μπάλες καρύδας.

Ξαναβάζουμε τις μπάλες στο ψυγείο για να δέσει η σοκολάτα, περίπου 20 λεπτά ακόμα. Αποθηκεύστε τη μπάλα καλά κλεισμένη, στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες ή στην κατάψυξη για έως και τρεις μήνες.

Comments