Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μπισκότα μαρέγκας λεμόνι

Χρειάζεστε μόνο μερικά απλά υλικά για αυτά τα μπισκότα μαρέγκας λεμονιού! Αυτά τα μπισκότα μαρέγκας είναι γεμάτα γεύση φρέσκου λεμονιού!


Συστατικά

4 ασπράδια αυγών σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο 

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι εκχύλισμα λεμονιού

προαιρετικά: ξύσμα 1/2 λεμονιού

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Στο μπολ του μίξερ με το εξάρτημα για το σύρμα, προσθέστε τα ασπράδια, το κρεμόριο και το αλάτι. Χτυπήστε τα ασπράδια σε υψηλή ταχύτητα για ένα λεπτό – το μείγμα θα αρχίσει να αποκτά πολύ αφρώδη όψη.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη. Μόλις προστεθεί όλη η ζάχαρη, ανάβετε ξανά το μίξερ στο υψηλό μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται σκληρές κορυφές.

Συνεχίστε να λειτουργείτε το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για άλλα 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό ή έως ότου οι κορυφές είναι άκαμπτες και γυαλιστερές. Αφαιρέστε τον κάδο του μίξερ από τη βάση και προσθέστε το εκχύλισμα λεμονιού. Αν χρησιμοποιείτε ξύσμα λεμονιού, μπορείτε να το ρίξετε και τώρα.*

Βάζετε σε μια σακούλα κορνέ το μείγμα. Απλώστε τη μαρέγκα πάνω στη λαδόκολλα, περίπου μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Μην ανησυχείτε για τα τέλεια σχέδια!

Γεμίζουμε το ταψί με μπισκότα μαρέγκας μέχρι να αδειάσει η σακούλα. Μην ανησυχείτε μήπως πλησιάσουν πολύ τα μπισκότα, καθώς δεν θα απλωθούν στο φούρνο! Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για 1 ώρα, μετά σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για άλλες δύο ώρες πριν ανοίξετε την πόρτα. 

Μετά από δύο ώρες, μπορείτε να αφαιρέσετε τα μπισκότα από το φούρνο και αφού κρυώσουν εντελώς, να τα τοποθετήσετε σε αεροστεγές δοχείο για αποθήκευση.

Τα μπισκότα μπορούν να αποθηκευτούν σε θερμοκρασία δωματίου, σε αεροστεγές δοχείο, για 1 εβδομάδα έως 10 ημέρες. Μπορούν επίσης να διατηρηθούν στην κατάψυξη έως και 2 μήνες.

Comments