Το Muhalabia ή αλλιώς κρέμα με ρυζάλευρο είναι ένα νόστιμο γλύκισμα της Μέσης Ανατολής που συνδυάζεται χρησιμοποιώντας μόνο 4 συστατικά και περίπου 15 λεπτά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι πλήρες γάλα, ζάχαρη και ρυζάλευρο μαζί με το άρωμα της επιλογής σας (κάρδαμο, ροδόνερο ή νερό από άνθη πορτοκαλιάς) και αυτό το κλασικό επιδόρπιο θα είναι ένα εύκολο επιδόρπιο για να έχετε στο ψυγείο σας. Περιχύνουμε με ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε σε ατομικά φλιτζάνια για μια όμορφη παρουσίαση.
Το Mahalabia είναι εξαιρετικά δημοφιλές σε συνταγές για επιδόρπια της Μέσης Ανατολής όπως το Baklawa και το Znoud El Sit. Είναι επίσης γνωστό ως «Muhallebi». Σερβίρεται σε μικρά φλιτζάνια και γαρνίρεται με ξηρούς καρπούς ή πασπαλίζοντας κανέλα, είναι ένα αρχαίο επιδόρπιο της Μέσης Ανατολής που θα είναι πάντα κλασικό!
Συστατικά
4 φλιτζάνια ή 1 λίτρο πλήρες γάλα
7 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού ή 12 κουταλιές της σούπας ρυζάλευρο
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί, προαιρετικά. Αν δεν θέλετε να το προσθέσετε, αντικαταστήστε το με 1 φλιτζάνι γάλα
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο ή 1 κουταλιά της σούπας νερό από άνθη πορτοκαλιάς ή 1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
Φιστίκι Αιγίνης για γαρνίρισμα ή οποιοιδήποτε άλλοι ξηροί καρποί, τριμμένη καρύδα, σταφίδες
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το πλήρες γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το άμυλο καλαμποκιού/ρυζάλευρο και χτυπάμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να πήξει σε μια υφή πουτίγκας.
Βεβαιωθείτε ότι χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το χτύπημα για να μην πιάσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το άρωμα της επιλογής σας (κάρδαμο, νερό από άνθη πορτοκαλιάς ή ροδόνερο)
Τοποθετούμε σε μικρές κούπες γλυκού και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες
Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς, καρύδα ή/και σταφίδες και απολαμβάνουμε
Comments
Post a Comment