Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Σαλάτα με πλιγούρι, ντοματίνια και αγγούρι

Σας αρέσει το πλιγούρι; Συνήθως το τρώω όπως στη μορφή σαλάτας. Η σαλάτα με πλιγούρι με σάλτσα ταχίνι λεμονιού είναι μια νέα ματιά στην περιπέτεια μου! Είναι ένα είδος «τυχαία» μεσογειακής σαλάτας, αν θέλετε, αλλά απλή. 

Η γήινη γεύση του πλιγούρι συνδυάζεται πολύ καλά με το κρεμώδες και λεμονάτο dressing με βάση το ταχίνι. Αυτή η υγιεινή σαλάτα είναι vegan, χωρίς γλουτένη!

Υλικά 

Μισή κούπα πλιγούρι

6 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 αγγουράκι κομμένο σε φέτες

Λίγο άνηθο

Λίγο ελαιόλαδο

1 κ.σ ταχίνι

Χυμό από μισό λεμόνι

1 κ.γ σιρόπι αγαύης 

1 κ.γ μουστάρδα







Εκτέλεση

Βράζουμε το πλιγούρι για 15 λεπτά σε μέτρια εστία. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και έπειτα αφού έχει βράσει το πλιγούρι, το ρίχνουμε σε ένα μπόλ με τα υπόλοιπα υλικά. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ. Με το μιξεράκι χειρός ανακατεύουμε το λάδι, ταχίνι, χυμό λεμονιού, σιρόπι αγαύης και μουστάρδα μέχρι να γίνει λείο. 

Αδειάζουμε το ντρέσινγκ πάνω από την σαλάτα μας και απολαμβάνουμε! 


Comments