Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Βραχάκια σοκολάτας με ξηρούς καρπούς



Το να μάθετε πώς να φτιάχνετε βραχάκια σοκολάτας είναι τόσο εύκολο όσο το να λιώσετε λίγη σοκολάτα και να πιάσετε ένα κουτάλι! Αυτά τα εύκολα βραχάκια σοκολάτας σε μέγεθος μπουκιάς είναι γεμάτα με μπουκίτσες καραμέλας και περιχυμένα με αλατισμένη σάλτσα καραμέλας για λίγη επιπλέον!


Συστατικά

2 φλιτζάνια αμύγδαλα

225 γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

1/2 φλιτζάνι μπουκιές καραμέλας

Αλατισμένη σάλτσα καραμέλας

Θαλασσινό αλάτι, για πασπάλισμα



Οδηγίες

Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων, ζεσταίνοντας σε βήματα 30 δευτερολέπτων για να μην πιάσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να την λιώσετε σε μπεν μαρί.


Μόλις λιώσει καλά η σοκολάτα, προσθέστε τα αμύγδαλα και τις καραμέλες και ανακατέψτε να ενωθούν. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα αμύγδαλα είναι καλά καλυμμένα. 

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, ρίξτε δέσμες από αμύγδαλα με σοκολάτα στο ταψί. Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι να σφίξει.

Βγάζουμε το τηγάνι από το ψυγείο και μετά ζεσταίνουμε την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας για περίπου 15 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να είναι πιο εύκολο να περιχυθούν πάνω από τα αμύγδαλα. Πασπαλίστε ελαφρά το θαλασσινό αλάτι πάνω από τα βραχάκια σοκολάτας.

Ξαναβάζετε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Τα βραχάκια διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, σε αεροστεγές δοχείο, για 1 εβδομάδα ή περισσότερο. Μου αρέσει να διατηρώ στο ψυγείο!

Comments