Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Μπάλες ενέργειας με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα



Υγιεινές καραμελένιες μπάλες με θαλασσινό αλάτι και σοκολάτα φτιαγμένες με μόλις 5 υλικά! Καραμέλες από χουρμάδες με νιφάδες θαλασσινού αλατιού – είναι εθιστικές!


Συστατικά

1 1/2 φλιτζάνι χουρμάδες, χωρίς τα κουκούτσια (περίπου 15)

1 κουταλιά της σούπας φυσικό φυστικοβούτυρο

1/2 φλιτζάνι (3 oz) μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

νιφάδες θαλασσινού αλατιού



Οδηγίες

Χτυπάτε τους χουρμάδες με το φυστικοβούτυρο σε ένα μούλτι μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης «ζύμη». Ψύξτε το μείγμα στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά πριν αφαιρέσετε και πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια (περίπου 2 κουταλιές της σούπας – 1 κουταλιά της σούπας σε μέγεθος)*. 

Τοποθετήστε τις καραμέλες σε ένα ταψί και παγώστε τις μπάλες για άλλα 10 λεπτά όσο ετοιμάζετε τη σοκολάτα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το λάδι καρύδας σε ένα πυρίμαχο σκεύος. 

Με ένα κουταλάκι, βουτάμε κάθε καραμέλα στη σοκολάτα, την τοποθετούμε ξανά στο ταψί και πασπαλίζουμε με νιφάδες θαλασσινού αλατιού. Τοποθετούμε τις καραμέλες στο ψυγείο ή ξανά στην κατάψυξη να δέσουν για άλλα 10 λεπτά.

Οι καραμέλες διατηρούνται καλύτερα στην κατάψυξη (και μπορούν να καταναλωθούν κατεψυγμένες) αλλά διατηρούνται έως και 2 εβδομάδες και στο ψυγείο.

Comments