Το δικό μου Limoncello tiramisu είναι μια απολαυστική απόκλιση από την παράδοση – ένα δελεαστικό ταξίδι που ανταλλάσσει πλούσιες, δυνατές νότες καφέ με την ηλιόλουστη απόλαυση του Limoncello. Ναι, καλά ακούσατε. Προετοιμαστείτε για μια μαγευτική ανατροπή στην εμβληματική ιταλική απόλαυση.
Το Limoncello Tiramisu δεν είναι απλώς ένα επιδόρπιο… Είναι μια εμπειρία. Καθώς απολαμβάνετε κάθε μπουκιά, αφήστε τη να σας μεταφέρει στους λεμονιές της Ιταλίας.
Αυτή η συνταγή αιχμαλωτίζει την ουσία της παράδοσης, ενώ προσθέτει μια αναζωογονητική πινελιά.
Συστατικά
Για το Τιραμισού:
6 αυγά βιολογικά
500 γρ Κρέμα Mascarpone
3 Χυμό και ξύσμα λεμονιών
1 μπουκάλι Limoncello Σπιτικό αν είναι δυνατόν
6 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
1 πακέτο Μπισκότα σαβαγιάρ
Λευκή σοκολάτα
Για το σιρόπι λεμονιού:
1 λίτρο Νερό
300 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
100 ml Limoncello
Ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες
Για να φτιάξετε σιρόπι λεμονιού:
Ξεκινήστε τρίβοντας το εξωτερικό μέρος ενός λεμονιού χρησιμοποιώντας ένα λεπτό τρίφτη ή ξύσμα, αφήνοντας το ξύσμα στην άκρη για την τελική διακόσμηση στο τιραμισού.
Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ανακατεύουμε 1 λίτρο νερό με 300 γρ ζάχαρη. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη στο νερό.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε το χυμό από 3 λεμόνια στην κατσαρόλα, χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι για να μην μπουν οι σπόροι στο σιρόπι.
Με έναν καθαριστή πατάτας αφαιρείτε προσεκτικά την εξωτερική φλούδα ενός λεμονιού, φροντίζοντας να αποφύγετε το πικρό λευκό μέρος και προσθέστε το στο νερό.
Αφήστε το νερό, εμποτισμένο με ζάχαρη, χυμό λεμονιού και φλούδα, να βράσει για τουλάχιστον 5 λεπτά.
Μετά από 5 λεπτά, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε 100 ml Limoncello στο σιρόπι, ανακατεύοντάς το απαλά.
Στη συνέχεια, στραγγίστε το σιρόπι με λεμόνι σε ένα μπολ για να φιλτράρετε τυχόν φλούδες λεμονιού. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε.
Για να φτιάξετε κρέμα μασκαρπόνε:
Το πρώτο βήμα είναι να χωρίσετε τα ασπράδια από τους κρόκους και να τα προσθέσετε σε ένα μεγάλο μπολ.
Με μίξερ χειρός ανακατεύουμε πρώτα τους κρόκους των αυγών και προσθέτουμε σταδιακά 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη υφή.
Στη συνέχεια, προσθέστε το μασκαρπόνε και ανακατέψτε μια φορά μέχρι να ομογενοποιηθεί χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός.
Χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι, στύψτε το χυμό ενός λεμονιού στην κρέμα και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια, χτυπήστε ξανά τα ασπράδια χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός. Προσθέστε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη.
Μόλις αφρατέψουν, διπλώνουμε τα ασπράδια με το μείγμα κρέμας μασκαρπόνε.
Με μια σπάτουλα συνδυάστε απαλά τα δύο μέχρι να πάρετε μια λεία, βελούδινη κρέμα.
Τώρα, ρίξτε γενναιόδωρη ποσότητα Limoncello για μια πρόσθετη έκρηξη γεύσης - η ποσότητα θα εξαρτηθεί από το πόσο δυνατό το θέλετε. Ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
Αφήνουμε την κρέμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 20-30 λεπτά.
Για να συναρμολογήσετε το Τιραμισού:
Τώρα ήρθε η ώρα να συναρμολογήσετε το τιραμισού, οπότε πάρτε το πιάτο Pyrex, τα μπισκότα σαβαγιάρ, το σιρόπι λεμονιού και την κρέμα μασκαρπόνε.
Βουτάμε τα μπισκότα στο σιρόπι για 3 δευτερόλεπτα, αφήνουμε να στάξει το περίσσιο και τα στρώνουμε στο πυρέξ.
Μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη στρώση, προσθέστε κρέμα μασκαρπόνε από πάνω, απλώνοντάς την σε κάθε μπισκότο χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Τελειώστε την πρώτη στρώση τρίβοντας από πάνω τη λευκή σοκολάτα. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο από το ξύσμα λεμονιού που ετοιμάστηκε νωρίτερα.
Τώρα, επαναλάβετε όλα τα προηγούμενα βήματα για να δημιουργήσετε την δεύτερη στρώση.
Διακοσμήστε την επιφάνεια με έξτρα τριμμένη λευκή σοκολάτα και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.
Καλύψτε το τιραμισού με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μια μέρα, έως τέσσερις το πολύ.
Comments
Post a Comment