Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Vegan πουτίγκα σοκολάτας με ταχίνι

Αυτή η vegan πουτίγκα σοκολάτας με ξηρό καρύδι, κρεμώδες ταχίνι και ζεστό μπαχαράτ είναι πλούσια σε γεύση, ελαφρώς γλυκιά και απολαυστική. Εξίσου νόστιμο για δείπνο με ραντεβού ή βραδιά ταινίας, αυτή η εύκολη συνταγή για επιδόρπιο χρειάζεται μόνο μία κατσαρόλα και 10 λεπτά για να το φτιάξετε!


Συστατικά

1/4 φλιτζάνι (25 γρ) σκόνη κακάο

1/4 φλιτζάνι (50 γρ) κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών μπαχαράτ

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 φλιτζάνια (480 γρ) γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

4 ουγκιές (113 γρ.) βίγκαν ημίγλυκα τσιπ σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα (μου αρέσει 60%)

1/3 φλιτζάνι (85 γρ) ταχίνι

Οδηγίες



Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά και το γάλα αμυγδάλου: Σε μια μέτρια κρύα κατσαρόλα, χτυπήστε μαζί τη σκόνη κακάο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, το μπαχαράτ και το αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως τα στεγνά υλικά.

Μαγειρέψτε την πουτίγκα: Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνετε την πουτίγκα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρει βράση, συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ακόμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προσθέστε τη σοκολάτα και το ταχίνι: Προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το ταχίνι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και η πουτίγκα να ομογενοποιηθεί.

Ψύξη: Ρίξτε την πουτίγκα σε ατομικά μπολάκια ή σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη, πιέζοντας το πλαστικό απευθείας στην επιφάνεια της πουτίγκας για να αποτρέψετε τη δημιουργία φλούδας. Βάζετε την πουτίγκα στο ψυγείο μέχρι να δέσει και να κρυώσει καλά, περίπου 2 ώρες.

Σερβίρετε: Σερβίρετε την πουτίγκα κρύα, γαρνιρισμένη με φρέσκα μούρα.

Comments