Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Vegan πουτίγκα σοκολάτας με ταχίνι

Αυτή η vegan πουτίγκα σοκολάτας με ξηρό καρύδι, κρεμώδες ταχίνι και ζεστό μπαχαράτ είναι πλούσια σε γεύση, ελαφρώς γλυκιά και απολαυστική. Εξίσου νόστιμο για δείπνο με ραντεβού ή βραδιά ταινίας, αυτή η εύκολη συνταγή για επιδόρπιο χρειάζεται μόνο μία κατσαρόλα και 10 λεπτά για να το φτιάξετε!


Συστατικά

1/4 φλιτζάνι (25 γρ) σκόνη κακάο

1/4 φλιτζάνι (50 γρ) κρυσταλλική ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού

1/2 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών μπαχαράτ

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 φλιτζάνια (480 γρ) γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

4 ουγκιές (113 γρ.) βίγκαν ημίγλυκα τσιπ σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα (μου αρέσει 60%)

1/3 φλιτζάνι (85 γρ) ταχίνι

Οδηγίες



Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά και το γάλα αμυγδάλου: Σε μια μέτρια κρύα κατσαρόλα, χτυπήστε μαζί τη σκόνη κακάο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού, το μπαχαράτ και το αλάτι. Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως τα στεγνά υλικά.

Μαγειρέψτε την πουτίγκα: Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνετε την πουτίγκα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρει βράση, συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό ακόμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Προσθέστε τη σοκολάτα και το ταχίνι: Προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το ταχίνι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και η πουτίγκα να ομογενοποιηθεί.

Ψύξη: Ρίξτε την πουτίγκα σε ατομικά μπολάκια ή σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη, πιέζοντας το πλαστικό απευθείας στην επιφάνεια της πουτίγκας για να αποτρέψετε τη δημιουργία φλούδας. Βάζετε την πουτίγκα στο ψυγείο μέχρι να δέσει και να κρυώσει καλά, περίπου 2 ώρες.

Σερβίρετε: Σερβίρετε την πουτίγκα κρύα, γαρνιρισμένη με φρέσκα μούρα.

Comments