Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

100 συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη στο Apple books




Ψάχνεις γλυκά χωρίς ζάχαρη; Εδώ θα βρείς ότι γλυκό σου αρέσει!Απόλαυσε τα γλυκά σου χωρίς τύψεις με φυσικά γλυκαντικά αντί της ζάχαρης!

Στο βιβλίο θα βρείτε 100 συνταγές ανάμεσα σε cupcakes για παιδικά πάρτι έως και τάρτες, τούρτες και σοκολατάκια! Δοκιμασμένες συνταγές θα σε συναρπάσουν!

Θα βρείς συνταγές χωρίς ζάχαρη, και επομένως πιο υγιεινές, για:

– Μπράουνις

– Μάφινς

– Παντεσπάνι και κέικ φρούτων

– Πίτες και τάρτες

– Γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες

Και άλλα πολλά!



Από τότε που θυμάται τον εαυτό της η Εύα Φιλιπποπούλου βρίσκεται μέσα σε μία κουζίνα. Μια συνήθεια που μοιραία μετατράπηκε σε πάθος, αναμένεται να εκδοθεί το βιβλίο (ebook) «Γλυκά χωρίς ζάχαρη». 

Η ζαχαροπλαστική ανέκαθεν αποτελούσε την μεγάλη της αγάπη. Στην αρχή ερασιτεχνικά και έπειτα επαγγελματικά, καθώς πλέον διαθέτει και το δικό της site, το «Dessert Talking», με συνταγές τόσο για αλμυρές όσο και για γλυκές δημιουργίες, η Εύα ασχολήθηκε με αυτήν γιατί η επιλογή της ήταν μονόδρομος, όπως η ίδια μας εξηγεί.

Ως δημοσιογράφος γαστρονομίας και έχοντας εργαστεί για αρκετό καιρό σε site αντίστοιχου περιεχομένου, όπως το sidagi.gr όπου έμαθε πολλά που δεν γνώριζε για τον εαυτό της σε σχέση με την δημιουργική μαγειρική, εδώ και δέκα χρόνια προετοίμαζε το βιβλίο της, το οποίο διατίθεται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή στο Apple Books στην κατηγορία μαγειρική. 

Η επιλογή έγινε βάσει προσωπικών γεύσεων και γούστου, καθώς πρόκειται για συνταγές που και η ίδια ήθελε να μαγειρέψει και να δοκιμάσει.Η ελληνική κουζίνα αποτελεί έμπνευση για την Εύα, όπως μας αποκαλύπτει, με τις παραδοσιακές συνταγές να «συναγωνίζονται» σε νοστιμιά τις πιο μοντέρνες προτάσεις της. 

Από τις αγαπημένες της, που συμπεριλαμβάνονται και στο βιβλίο, τρουφάκια, κέικ με διάφορες παραλλαγές καθώς και η παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα με σιρόπι και φύλλο. 

Όπως φαίνεται και από το βιβλίο, οι ελληνικές πρώτες ύλες αποτελούν την βάση για την δημιουργία των συνταγών της Εύας, οι οποίες διανθίζονται με ξένες μόνο όταν οι γεύσεις και τα υλικά ταιριάζουν μεταξύ τους.




Κατεβάστε το σε μορφή ebook ΕΔΩ.




Comments

  1. Κατέβασα το βιβλίο και είναι ενδιαφέρον πολύ!

    ReplyDelete
  2. Απίθανο βιβλίο με υπέροχες συνταγές!

    ReplyDelete
  3. Τέλεια εφαρμογή! Μπράβο!

    ReplyDelete

Post a Comment