Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Ζυμαρικά με ντοματίνια, βασιλικό και παρμεζάνα

Αυτό το ρουστίκ πιάτο ζυμαρικών παρουσιάζει τις ζωηρές γεύσεις ντοματών σε συνδυασμό με πλούσιο τυρί παρμεζάνα. Συνοδευμένο με ζυμαρικά al dente και μια νότα σκόρδου, προσφέρει ένα ανακουφιστικό αλλά εκλεπτυσμένο γεύμα ιδανικό για κάθε περίσταση. 

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και φρέσκα βότανα αναδεικνύουν τη συνταγή, καθιστώντας την τέλεια επιλογή για βραδινά δείπνα ή ειδικές συγκεντρώσεις.

Υλικά

1 συσκευασία μακαρόνια ή πέννες

2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στη μέση

2 φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι για γεύση

Προαιρετικά: θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς


Βήματα

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να μυρίσει.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα ζουμιά τους. Ανακατεύετε κατά διαστήματα.

Ρίχνουμε τη σάλτσα μαρινάρας και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό ανακατεύοντας καλά. Αλατοπιπερώνουμε και νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς αν θέλουμε.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά με το μείγμα της σάλτσας ντομάτας. Ανακατεύουμε τη μισή τριμμένη παρμεζάνα.

Μεταφέρετε το μείγμα των ζυμαρικών σε ένα λαδωμένο ταψί 9x13 ιντσών, απλώνοντάς το ομοιόμορφα. Συμπληρώστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι το τυρί να ροδίσει και να αφρατέψει.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να καθίσει για 5 λεπτά. Γαρνίρουμε με επιπλέον βασιλικό αν θέλουμε. Σερβίρετε ζεστά και απολαύστε!

Comments