Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Σοκολατένια μούς με πορτοκάλι

Συνδυάστε σοκολάτα και πορτοκάλι για να φτιάξετε αυτό το ελαφρύ επιδόρπιο. Περιέχει βιταμίνη C καθώς και υγιεινά για την καρδιά φλαβανοειδή που υπάρχουν στη μαύρη σοκολάτα.

Συστατικά

25 γρ μαύρη σοκολάτα 85%.

σπασμένο σε μικρά κομμάτια

150 γρ γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

1 μικρό πορτοκάλι

μερικά κλωνάρια μέντας

φύλλα μαζεμένα (για σερβίρισμα)


Μέθοδος

Λιώστε τη σοκολάτα σε σύντομες ριπές στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα που τοποθετείτε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, διασφαλίζοντας ότι το μπολ δεν αγγίζει το νερό. Αφήστε να κρυώσει για λίγα δευτερόλεπτα πριν ανακατέψετε λίγο από το γιαούρτι.

Τρίψτε το ξύσμα από το μισό πορτοκάλι, κόψτε τη φλούδα και το κουκούτσι και ψιλοκόψτε τη σάρκα του πορτοκαλιού. 

Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γιαούρτι στη σοκολάτα να ενωθεί και μετά το τριμμένο ξύσμα. Βάλτε τα κομμάτια πορτοκαλιού στη βάση δύο μικρών ποτηριών σερβιρίσματος και στη συνέχεια ρίξτε από πάνω το μείγμα σοκολάτας. Διατηρείται παγωμένο για έως και τρεις ημέρες. Σκορπίζουμε πάνω από μερικά φύλλα μέντας για να σερβίρουμε.

Comments