Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Κέικ λεμόνι με raspberries


Αυτό το γλυκό κέικ λεμονιού με σμέουρα είναι η απόλυτη συνταγή για το πρωινό σας. Είναι εξαιρετικό για σνακ ή επιδόρπιο. Γεμάτο με φρέσκα φρούτα και εκπληκτική γεύση εσπεριδοειδών, ο συνδυασμός είναι δύσκολο να αντισταθείς. 


Συστατικά

3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

½ φλιτζάνι φυτικό λάδι (ηλιέλαιο)

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα λεμονιού

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 ¼ φλιτζάνι φρέσκα σμέουρα πλυμένα και στεγνά

επιπλέον αλεύρι για όλες τις χρήσεις για την προετοιμασία της φόρμας

επιπλέον αλατισμένο βούτυρο μαλακό


Γλάσο λεμονιού

¾ φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού


Οδηγίες

Τρίψτε το μαλακό βούτυρο σε όλο το εσωτερικό της φόρμας σας. Πασπαλίστε με μερικές κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακινήστε το μέχρι να καλυφθούν όλες οι επιφάνειες για να μην κολλήσει το κέικ.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.


Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα αυγά, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το λάδι - χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 

Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού & το εκχύλισμα λεμονιού - χτυπήστε ξανά.

Προσθέστε τα ξηρά υλικά - το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν. ΜΗΝ το ανακατεύετε υπερβολικά! Μπορεί να υπάρχουν κάποια εξογκώματα και αυτό είναι οκ.

Προσθέστε τα φρέσκα σμέουρα. 

Ρίξτε το μείγμα στο φόρμα.

Ψήνουμε στην κεντρική σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 45 λεπτά. Με μια οδοντογλυφίδα πρέπει να βγαίνει καθαρή όταν την βάζετε στο κέικ.

* Εάν το επάνω μέρος αρχίζει να ροδίζει αλλά το κέντρο δεν είναι ακόμα εκεί, σκεπάστε το κέικ με αλουμινόχαρτο για τα τελευταία λεπτά.

Αφαιρέστε προσεκτικά το ζεστό ταψί από το φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει για 30-60 λεπτά στο ταψί σε σχάρα ψησίματος.

Μόλις είναι έτοιμο, γυρίστε το κέικ σε μια σχάρα ψησίματος για να συνεχίσετε να κρυώνετε μέχρι να μην είναι πλέον ζεστό (άλλα 30-60 λεπτά)

Χτυπάμε τα υλικά του γλάσου μαζί σε ένα μικρό μπολ. Περιχύστε το πάνω από το κέικ.

Κόψτε και απολαύστε!


Σημειώσεις

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ & ΚΑΤΑΨΥΞΗ:

Αυτό το κέικ διατηρείται για μέρες ή μήνες. Αποθηκεύστε έως και 3 ημέρες σε δροσερό και ξηρό μέρος, όπως το ντουλάπι. Για να παγώσετε, σας συνιστώ να το κάνετε πριν προσθέσετε το γλάσο και καταψύξτε για έως και 30 ημέρες. Ξεπαγώνουμε στο ψυγείο για 2 μέρες και μετά γλασάρουμε για να σερβίρουμε.

Comments