Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Smoothie πορτοκαλιού με πράσινο μήλο και κουρκουμά


Ένα σούπερ απλό smoothie φρούτων και λαχανικών με κουρκούμα. Αυτό το νόστιμο αντιφλεγμονώδες smoothie πορτοκαλιού κάνει ένα υπέροχο υγιεινό πρωινό ή σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας!

Συστατικά

1 φλιτζάνι πράσινο μήλο κομμένο σε κομμάτια

2 πορτοκάλια καθαρισμένα

1 καρότο, τα άκρα κομμένα

1 φλιτζάνι νερό

1 κ.γ κουρκουμά

Λειτουργία μαγειρέματος

Αποτρέψτε το σκοτάδι της οθόνης σας

Οδηγίες

Ρίξτε το μήλο, τα πορτοκάλια, το καρότο, κουρκουμά και το νερό στη κανάτα ενός μπλέντερ υψηλής ισχύος

Ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Απολαμβάνετε!

Comments