Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Soft cookies με κακάο



Όταν θέλετε μια απλή, σοκολατένια απόλαυση, φτιάξτε μια παρτίδα από αυτά τα μαλακά μπισκότα κακάο! Είναι νόστιμα μόνα τους ή έχουν συνηθίσει να κάνουν σάντουιτς γεμίσεις με γλάσο ή μαρμελάδα.

Συστατικά

2⅓ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

⅔ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¾ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακό

¼ φλιτζάνι λίτρο λαχανικών

¾ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

¾ φλιτζάνι συσκευασμένη σκούρα καστανή ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλιά της σούπας δυνατός καφές

Ζάχαρη ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)


Οδηγίες

Φτιάχνουμε τη ζύμη για μπισκότα:

Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.

Τοποθετήστε το βούτυρο, το λίπος, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη στον κάδο του μίξερ. Τα χτυπάμε μαζί για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε. Ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας και τον καφέ.

Προσθέστε το μισό από το ξηρό μείγμα στο υγρό μείγμα. Χτυπήστε το μίξερ μερικές φορές για να αρχίσει να ανακατεύετε. Προσθέστε το υπόλοιπο ξηρό μείγμα. Χτυπάμε το μίξερ μερικές φορές ακόμα. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το μπισκότο μαζί με το χέρι μέχρι να φαίνονται ομοιόμορφα.

Ψύξτε τη ζύμη:

Γυρίστε τη ζύμη σε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης. Τυλίξτε τη ζύμη σφιχτά.

Ψύξτε τη ζύμη όλη τη νύχτα, ή τουλάχιστον 8 ώρες.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

Κόψτε κομμάτια από τη ζύμη στο μέγεθος μιας κουταλιάς της σούπας και τυλίξτε τα ελαφρά στα χέρια σας πριν τα βάλετε στο ταψί. Τοποθετήστε τις μπάλες ζύμης σε απόσταση περίπου 2 εκατοστών μεταξύ τους.

Ψήστε τα μπισκότα:

Ψήνετε τα μπισκότα για 13-14 λεπτά, μέχρι να δέσουν οι άκρες. Τα βγάζετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Μπορείτε να αφήσετε τα μπισκότα σκέτα ή να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής μόλις κρυώσουν.

Τα κρύα μπισκότα μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγή δοχεία για έως και 3 ημέρες.

Φτιάχνει περίπου 36 μπισκότα.

Comments