Τσιζκέικ με Lotus Biscoff

Το τσιζκέικ μπισκόφ μου έχει μια πικάντικη ζύμη μπισκότου γεμιστή με πλούσιο και κρεμώδες τσιζκέικ βουτύρου μπισκότου. Αν σας αρέσει το μπισκότο, θα λατρέψετε αυτό το τσιζκέικ! Υλικά Για τη ζύμη 25 μπισκότα Lotus Biscoff ή Speculoos 7 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο Για το τσιζκέικ 3 συσκευασίες μαλακό τυρί κρέμα (225 γραμμάρια το καθένα) 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη ⅓ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη 1 φλιτζάνι βούτυρο μπισκότου χωρισμένο 3 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας βανίλια ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 1 ½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού 4 αυγά Βραστό νερό Οδηγίες Στρώστε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση με λαδόκολλα. Τυλίξτε το σε δύο στρώσεις λαδόκολλας. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C. Θρυμματίστε τα μπισκότα με έναν πλάστη σε μια πλαστική σακούλα ή χρησιμοποιήστε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε τα ψίχουλα και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το ταψί χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή τα χέρια σας, φροντίζοντας να το πιέσετε και ...

Μπάλες με κακάο και ρούμι


Αυτές οι εύκολες μπάλες με κακάο και ρούμι είναι αφράτες, σοκολατένιες και φτιαγμένες με λίγα μόνο απλά υλικά!


Υλικά

45 γρ κακάο σε σκόνη

½ φλιτζάνι (100 g) γλυκαντικό σε σκόνη όπως στέβια

2 έως 3 κουταλιές της σούπας σκούρο ρούμι ή εκχύλισμα ρούμι, δείτε τις σημειώσεις

½ φλιτζάνι (46 g) τριμμένη καρύδα

½ φλιτζάνι (50 g) αλεύρι αμυγδάλου

⅓ του φλιτζάνιού (40 g) αλεύρι καρύδας

7 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή λάδι καρύδας

προαιρετικά υλικά για την επικάλυψη: τριμμένη καρύδα, κακάο σε σκόνη, θρυμματισμένοι ξηροί καρποί, λιωμένη σοκολάτα


Οδηγίες

Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία πάστα, σαν μαλακή ζύμη μπισκότων.

Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γλυκύτητα, το κακάο ή το ρούμι, όπως θέλετε. Η γεύση του ρούμι θα μαλακώσει μετά από λίγες ώρες.

Πάρτε μια κουταλιά της σούπας ζύμη και πλάστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας σε μπαλάκια 2,5 εκατοστών. Αν είναι πολύ κολλώδες, προσθέστε αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας. Αν είναι πολύ εύθρυπτα (δηλαδή ότι τρίβεται το μείγμα εύκολα), προσθέστε λίγο ρούμι, λιωμένο βούτυρο, λάδι καρύδας ή νερό.

Για να διακοσμήσετε:

Τυλίξτε τα αμέσως σε τριμμένη καρύδα, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή σε τρούφα χωρίς ζάχαρη.

Ή καταψύξτε τα για 40 λεπτά πριν τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα.

Ή βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τα κυλήσετε σε κακάο.


Σημειώσεις

*Φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Απολαύστε τα εντός 2 εβδομάδων ή καταψύξτε τα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


*Για μπαλάκια ρούμι χωρίς αλκοόλ, αντικαταστήστε το ρούμι με 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα ρούμι.

Comments