Σπιτικό αμυγδαλοβούτυρο

Το αμυγδαλοβούτυρο, όπως και όλα τα spread ξηρών καρπών είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα, αλλά για να το αγοράσεις είναι ακριβό, γ᾽αυτό αν έχεις όρεξη για δημιουργία, μπορείς να το φτιάξεις με μόνο 2 υλικά!  Υλικά 500 γραμμάρια ψημένα και ανάλατα αμύγδαλα, με ή χωρίς τη φλούδα τους λίγο αλάτι προαιρετικά Εκτέλεση Για να μπούν στο μούλτι τα αμυγδαλά μας, θα πρέπει να είναι ψημένα και ζεστα.  Σε περίπτωση που είναι ωμά θα πρέπει να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 10 λεπτά. Εάν πάλι είναι ήδη ψημένα απλά τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Αρχικά θα θρυμματιστούν σε κομματάκια και έπειτα θα πάρει το μείγμα την μορφή κρέμας. Για να γίνει κρέμα θα πάρει περίπου 10 με 15 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του μούλτι. Στο μεταξύ να έχετε το νού σας μην υπερθερμανθεί το μούλτι σας, γ᾽αυτό τον λόγο θα ξύνετε το μείγμα με μια σπάτουλα από τα τοιχόματα. Σ᾽αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλάτι. Μόλις το αμ...

Βαθύσφαιρο : Το πιο ατμοσφαιρικό cafe - bar του κάστρου Μονεμβασιάς


Το all day cafe - bar Βαθύσφαιρο βρίσκεται μέσα στο κάστρο της Μονεμβάσιας σας προσφέρει απολαυστικό και μυρωδάτο καφέ τα πρωινά μαζί με brunch και απίστευτα cocktail το βράδυ!

Επισκεφθήκαμε το Βαθύσφαιρο και μείναμε με το στόμα ανοιχτό από την εξυπηρέτηση και όχι μόνο... Φρουτώδη cocktail σας περιμένουν με passion fruit, ανανά και άλλα πολλά ιδιαίτερα φρούτα!

Το brunch περιλαμβάνει αυγά τηγανητά με ψωμί, κρουασάν αλμυρά και γλυκά μαζί με μαρμελάδα φρούτων της επιλογής σας.

Αν βρεθείτε ποτέ για βόλτα στην Μονεμβασιά σας το συστήνω ανεπιφύλακτα για να να περάσετε μια όμορφη μέρα στο Βαθύσφαιρο...







Comments

Post a Comment