Welcome to our website !

Αυτά είναι τα καλύτερα μπισκότα του κόσμου... Στη λίστα και ένα ελληνικό!

By October 09, 2018 , , ,

Ποιοι δεν αγαπάνε τα μπισκότα; Εδώ θα δείτε ποια είναι τα καλύτερα μπισκότα του κόσμου! Τα μπισκότα αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και συνδυάζονται τέλεια με το γάλα ή τον καφέ! Το Insider έκανε έρευνα και ξεχώρισε τα καλύτερα μπισκότα στον κόσμο! Μέσα στη λίστα και ένα ελληνικό!
Alfajores από την Αργεντινή
Τα Alfajores  είναι μια παραδοσιακή ζαχαροπλαστική που βρίσκεται στην Ουρουγουάη, τη Χιλή, την Αργεντινή, το Ελ Σαλβαδόρ, το Περού, τη Βολιβία, το Μπελίζ, τον Εκουαδόρ, την Ισπανία, την Παραγουάη, Τη Νότια Βραζιλία, και τις Φιλιππίνες. Ο αρχέτυπος αλφατζής εισήλθε στην Ιμπέρια κατά την περίοδο του al-Andalus. Παράγεται με τη μορφή ενός μικρού κυλίνδρου και πωλείται είτε μεμονωμένα είτε σε κουτιά που περιέχουν πολλά κομμάτια.


Vanillekipferl από την Αυστρία
Το Vanillekipferl είναι αυστριακά, γερμανικά, τσέχικα, σλοβακικά, πολωνικά και ουγγρικά μικρά μπισκότα σε σχήμα ημισελήνου. Αρχικά φτιαγμένο με καρύδια, αλλά και με αμύγδαλα ή φουντούκια. Παίρνουν τη χαρακτηριστική γεύση τους  από την ζάχαρη άχνη.

Nanaimo bars από τον Καναδά
Το Nanaimo bar είναι ένα επιδόρπιο στοιχείο καναδικής προέλευσης.  Πρόκειται για ένα επιδόρπιο που δεν απαιτεί ψησίματα και το όνομά του από την πόλη Nanaimo της Βρετανικής Κολομβίας στο νησί του Βανκούβερ. Αποτελείται από τρία στρώματα: βάπτιση και βάση ψιλοκομμένου κρόκου, κέλυφος αρωματισμένου βουτύρου κρέμας στη μέση και στρώμα σοκολάτας ganache στην κορυφή. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες, που αποτελούνται από διαφορετικούς τύπους ψίχουλα, διαφορετικές γεύσεις παγοποίησης (π.χ. μέντα, βούτυρο αραχίδας, καρύδα, μούχα) και διαφορετικούς τύπους σοκολάτας.

Paprenjak από την Κροατία
Το Paprenjak  είναι ένα παραδοσιακό μπισκότο που παρασκευάζεται στην Κροατία. Αυτό το ιδιόμορφο μπισκότο περιέχει ένα μοναδικό μίγμα μελιού και μαύρης πιπεριάς. Τα κύρια συστατικά είναι σιρόπι ζάχαρης ή μέλι, βούτυρο ή λίπος, αυγά, καρύδια (καρύδια, φουντούκια), πιπέρι και διάφορα μπαχαρικά (σκελίδα, κανέλα, μοσχοκάρυδο). Εκτός από τα συστατικά, το Paprenjak είναι μοναδικό με τα διακοσμημένα με μούχλα μοτίβα που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση του μπισκότου. 

Madeleines από τη Γαλλία
Τα Madeleines είναι πολύ μικρά κέικ με ένα ξεχωριστό σχήμα κελύφους που αποκτάται από το ψήσιμο σε σκεύη με κοίλες κοιλότητες. Εκτός από το παραδοσιακό καλουπωμένο τηγάνι, που συνήθως συναντάται στα καταστήματα που ειδικεύονται στον εξοπλισμό κουζίνας και ακόμη και στα καταστήματα υλικού, δεν απαιτούνται ειδικά εργαλεία για την κατασκευή Madeleines.


Κουραμπιέδες από την Ελλάδα
Ο κουραμπιές είναι χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα, όπως το μελομακάρονο, και που συνήθως παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Το όνομά του προέρχεται από το τουρκικό Kurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη. Μικρασιάτες πρόσφυγες από την Καρβάλη της Καππαδοκίας δημιούργησαν στο Νομό Καβάλας το 1924 τη Νέα Καρβάλη και μετέφεραν την παραδοσιακή συνταγή κουραμπιέδων της Μικράς Ασίας. Έτσι σήμερα στην Ελλάδα οι πιο γνωστοί παραδοσιακοί κουραμπιέδες είναι αυτοί της Καρβάλης.


Nankhatai από την Ινδία
Τα Nankhatai είναι μπισκότα κουλουρακιών, που προέρχονται από την ινδική υποήπειρο, δημοφιλή στην Ινδία και το Πακιστάν. Η λέξη Nankhatai προέρχεται από την περσική λέξη Naan που σημαίνει ψωμί και "Khatai" από μια αφγανική λέξη που σημαίνει Biscuit.  Στο Αφγανιστάν και στο Βορειοανατολικό Ιράν, αυτά τα μπισκότα ονομάζονται Kulcha-e-Khataye. Ο Kulcha είναι ένας τύπος ψωμιού παρόμοιο με το Naan. 


Reshteh khoshkar από το Ιράν
Το Reshteh khoshkar είναι το παραδοσιακό μπισκότο για το Ραμαζάνι στην επαρχία Gilan του Ιράν. Είναι φτιαγμένο από αλεύρι ρυζιού και γεμάτο με ζάχαρη, αλεσμένα καρύδια ή φουντούκια, κάρδαμο, κανέλα, τζίντζερ και μπαχαρικά, τηγανισμένα σε καυτό λάδι ή λίπος. 


Amaretti από την Ιταλία
Το Amaretti di Saronno (μοναδικό amaretto di Saronno) αναφέρεται σε μακαρόν (αμυγδάλου) που είναι παραδοσιακό στο Saronno, κοινότητα της Λομβαρδίας της Ιταλίας. Είναι ένας από τους πολλούς τύπους παραδοσιακών μπισκότων αμαρέτο.


Stroopwafels από την Ολλανδία
To stroopwafel  είναι μια βάφλα από δύο λεπτά στρώματα ψημένης ζύμης με ένα γεμιστό σιρόπι καραμέλας στη μέση. Οι Stroopwafels είναι δημοφιλείς στις Κάτω Χώρες και κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά στην πόλη της Γούδας.

You Might Also Like

0 comments